
İspanya’dan BM’ye çağrı: İsrail’in Lübnan saldırıları durdurulmalı
İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların durdurulması için Birleşmiş Milletler’e çağrıda bulundu.

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler’in devreye girmesi gerektiğini söyledi.
ANKARA – İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, Orta Doğu’da artan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Robles, Birleşmiş Milletler’in İsrail’e yönelik girişimde bulunarak Lübnan’daki saldırıların durdurulmasını talep etmesi gerektiğini ifade etti.
İspanyol askerleri bölgede görev yapıyor
Robles, Lübnan’da görev yapan Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü (UNIFIL) bünyesinde yaklaşık 670 İspanyol askerinin bulunduğunu belirtti. Bakan, video konferans aracılığıyla bölgede görev yapan askerlerle görüşerek sahadaki son durum hakkında bilgi aldı.
Açıklamasında bölgede yaşanan çatışmaların yoğunluğuna dikkat çeken Robles, İsrail ile Hizbullah arasında karşılıklı saldırıların sürdüğünü söyledi. Günlük olarak çok sayıda top ve hava saldırısının gerçekleştiğini aktaran Robles, görev yapan askerlerin zaman zaman uzun süre sığınaklarda kalmak zorunda kaldığını ve bu durumun ciddi endişe yarattığını dile getirdi.
BM’ye müdahale çağrısı
İspanyol Savunma Bakanı, İsrail’in Lübnan’daki saldırılarını durdurması ve bölgede görev yapan barış gücü askerlerinin güvenliğinin sağlanması için Birleşmiş Milletler’in girişimde bulunması gerektiğini vurguladı.








