islami sohbet bizim mekan çemberleme makinası kurumsal web dini chat sohbet odaları

Sağlık raporlarında yeni dönem: Başvurular e-Nabız üzerinden yapılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemeyle sağlık raporu başvurularında yazılı dilekçe dönemi sona ererken, işlemler dijital sisteme taşınıyor.

SAĞLIK Yayın: 19 Mayıs 2026 - Salı - Güncelleme: 19.05.2026 18:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Sağlık Raporları Yönetmeliği”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme kapsamında sağlık raporu işlemlerinin daha hızlı, standart ve dijital şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

Yönetmeliğe göre hastanelerde “Rapor Başvuru Merkezi” oluşturulacak. Sağlık raporlarına ilişkin başvurular ve süreçler bu merkezler aracılığıyla takip edilecek.

Yeni sistemle birlikte sağlık raporu başvuruları artık e‑Nabız üzerinden doldurulacak kişisel beyan formu aracılığıyla gerçekleştirilecek. Böylece sağlık raporlarında kullanılan yazılı dilekçe uygulaması sona erecek.

Düzenleme kapsamında herhangi bir sağlık engeli veya düzenli ilaç kullanım durumu bulunmayan kişiler için sistem üzerinden doğrudan “Sağlık Durum Belgesi” oluşturulabilecek. Ancak vatandaşların beyan ettiği bilgiler ile sistemde bulunan sağlık verilerinin uyuşmaması durumunda kişiler doktor değerlendirmesine yönlendirilecek.

Yeni yönetmelikte ayrıca tam teşekküllü sağlık kurulu ve üç hekimli sağlık kurulu olmak üzere iki farklı kurul modeli tanımlandı. Rapor süreçlerinde standartlaşmanın artırılması hedeflenirken, sağlık raporlarına İngilizce dil desteği de eklendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.