20 Temmuz 2023 - Perşembe

BELEDİYELERİN EN ÖNEMLİ GÖREVİ

Şimdi İstanbul’daki belediye başkanlarının rüyalarına bile girmesi gereken konu bu. Artık çukur, çamur, çöp edebiyatı bitti.

Yazar - Osman İislam
Okuma Süresi: 3 dk.
Osman İislam

Osman İislam

info@aktuelgazete.com - 02126647132
Google News

Kim ne derse desin, ekonomiden dolara; istihdamdan tarıma; sağlıktan güvenliğe kadar her ne varsa hepsinden öte gündem deprem olmalı diye düşünüyorum.
İstediğiniz kadar arabanız lüks olsun, istediğinz kadar parasız olsun, kirada olun, işçi memur olun ne olursanız olun ilk ve en acil konumuz dönüşüm olmlalıdır.
Eğer Japonya kadar depreme hazırlıklı değilseniz, binalarınız deprem etüdüne göre yapılmamışsa ve siz hala 99 öncesi üstüste konmuş gecekondularda oturuyorsanız hiç bir sorununuzun değeri yok. 
Çünkü deprem gerçeği var. Bunun yanında sel, toprak kayması, heyelan sorunumuz var.
Boşuna mı diyorlar depremler insanı öldürmüyor tedbirsizlik, nemelazımcılık, umursamazlık, vurdumduymazlık, fazla rahatlık öldürüyor diye...
Neyimize güveniyoruz.
Aynı evde oturarak farklı sonuç bekleyen kadar aptal birisi var mıdır.
Biz depremi ciddiye almadığımız sürece, dere yataklarındaki evlerimizden, tabutvari binalarımızdan (ki bina demek bile mimarlara, mühendislere hakarettir) ayrılmadığımız sürece Hatay’ın, Gaziantep’in K.Maraş’ın kaderini yaşamamız hiç de sürpriz olmaz.

Şimdi İstanbul’daki belediye başkanlarının rüyalarına bile girmesi gereken konu bu.
Artık çukur, çamur, çöp edebiyatı bitti.
Şimdi adama derler ki görevin sürecince kaç tane binayı dönüştürdün, kaç ailenin rahat uyku uyumasını sağladın, kaç çocuğun oyuncaklarından ayrılmaması için çaba harcadın. 
Heyelanı önlemek için kaç fidan diktin, bir deprem anında toplanma alanları oluşturdun mu, yoksa bütün meydanları imara mı açtın.
Mesela İstanbul’da kaç ilçe belediyenin deprem konteyneri var. Kaç ilçenin sağlık ekipleri hazır, sivil savunma ekipleri tamam?

BAŞKANLAR KENDİLERİNİ SORGULAMALI
Sırça köşklerinden çıkmayan başkanlar, sadece konserlerde gördüğümüz başkanlar, etkinliklerde sanatçıya çiçek vermekten başka, festival festival gençleri coşturmaktan başka göremediğimiz başkanlar, hep tatilde olan başkanlar önce bi kendilerini sorgulasınlar.
Sonra kendi personelini, birim müdürlerini, icraat yapması gerekenleri bir sorgulasınlar.
Hayatın sadece eğlenceden ibaret olamadığını bilmesi için başkanların başına bir musibet mi gelmeli.
Ben Kızılay yönetim kurulu üyesiyim ve bizim her hafta toplantımızın ilk gündem maddesi depremdir.
İstanbul için büyük bir deprem geliyor, bağıra bağıra.... Şaka değil ha! Siz yine de keyfinizi bozmayın olur mu?
Kalın sağlıcakla ve akılla...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.