Yeşilay’dan Kıtalararası Gece Maratonu: İstanbul’da Gece Yarısı Koşulacak
Türkiye Yeşilay Cemiyeti, bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği spor etkinliklerine bir yenisini ekliyor.

“Yeşilay Avrasya Gece Yarı Maratonu” adıyla düzenlenecek organizasyon, gece startlı ilk kıtalararası maratonlardan biri olacak.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti, bağımlılıkla mücadelede sporun birleştirici gücünü ön plana çıkaran etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda Yeşilay Spor Kulübü tarafından düzenlenecek Yeşilay Avrasya Gece Yarı Maratonu, İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Maratonun tanıtım toplantısı Yeşilay Spor Kulübü Başkanı ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Siret Albayrak’ın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Murat Turfan ve etkinliğin koordinatörü Doç. Dr. Arif Çetin de katıldı.
Organizasyon kapsamında 21 kilometrelik parkurda koşulacak yarışın hem profesyonel sporculara hem de amatör katılımcılara açık olacağı belirtildi. İstanbul’un tarihi ve simgesel noktalarından geçecek parkurun spor turizmine de katkı sağlaması hedefleniyor.
Gece yarısı start alacak
Yeşilay Avrasya Gece Yarı Maratonu, gece düzenlenen ilk kıtalararası maratonlardan biri olma özelliğini taşıyor. Organizasyonun startı 21 Haziran 2026 gecesi saat 23.59’da verilecek.
“Spor gençleri koruyan güçlü bir araç”
Tanıtım toplantısında konuşan Yeşilay Spor Kulübü Başkanı Hasan Siret Albayrak, sporun gençlerin hayatında önemli bir rol oynadığını vurguladı. Albayrak, sporun disiplin, hedef ve özgüven kazandırdığını belirterek gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasında önemli bir araç olduğunu söyledi.
Yeşilay’ın 2026 yılını “Bağımsızlık Yılı” ilan ettiğini hatırlatan Albayrak, spor organizasyonlarının gençlerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmasına katkı sağlayacağını ifade etti.










