29 Ekim’de İstanbul’da Trafiğe Kapatılacak Yollar Açıklandı
İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle 29 Ekim Perşembe günü Vatan Caddesi ve bağlantı yollarında trafik kısıtlaması uygulanacak. Saat 05.45’te başlayacak kısıtlamalar tören programının bitimine kadar sürecek. Sürücülere alternatif güzergâhları kullanmaları çağrısı yapıldı.

İstanbul Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Vatan Caddesi’nde düzenlenecek kutlama töreni ve tören geçişi nedeniyle alınan trafik tedbirlerini duyurdu.
Açıklamaya göre, 29 Ekim 2026 Perşembe günü saat 05.45’ten tören programının bitimine kadar Adnan Menderes Bulvarı’nın (Vatan Caddesi) hem gidiş hem de geliş yönleri trafiğe kapatılacak. Caddeye bağlanan çok sayıda yol ve sokakta da araç geçişine izin verilmeyecek.
Vatan Caddesi’ne Bağlanan Yollar Kapatılacak
Trafik tedbirleri kapsamında D-100 kara yolunun kuzey ve güney yönlerinden, Yıl Caddesi’nden, Edirnekapı’dan, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz ve Akşemsettin caddelerinden Vatan Caddesi’ne girişler kapatılacak.
Ordu Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden Aksaray yönünden Vatan Caddesi’ne girişlere de izin verilmeyecek. Keçeci Meydan Sokak, Hal Yolu’nun güney yönü, Tatlıpınar Caddesi, Kaleboyu Caddesi ve Sulukule Caddesi’nin Kaleiçi bölgesinden Vatan Caddesi’ne bağlantıları da trafiğe kapatılacak.
Valilik, Adnan Menderes Bulvarı’na (Vatan Caddesi) çıkan tüm cadde ve sokakların da trafik tedbirleri kapsamında kapalı olacağını bildirdi.
Alternatif Güzergâhlar Açıklandı
Trafik kısıtlamalarından etkilenmek istemeyen sürücülere alternatif güzergâh olarak şu yollar önerildi:
- Turgut Özal Millet Caddesi
- Fevzipaşa Caddesi
- Atatürk Bulvarı
- D-100 Karayolu
- O-3 Hal Yolu
Sürücülerin yolculuklarını planlarken kapatılacak yolları ve alternatif güzergâhları dikkate almaları istendi.
Trafik Tedbirlerinde 111 Personel Görev Yapacak
İstanbul Valiliği, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında trafik akışının düzenlenmesi ve güvenliğin sağlanması amacıyla 58 noktada çalışma yürütüleceğini açıkladı.
Bu kapsamda 22 ekip, 28 MTS unsuru, 36 yaya personel ve 3 çekici olmak üzere toplam 111 personel görevlendirilecek.
Valilik, sürücülerin 29 Ekim’de uygulanacak trafik kısıtlamalarına dikkat etmelerini ve ulaşım planlarını alternatif güzergâhlara göre yapmalarını istedi.





-640x360.jpg?prefix=media)