islami sohbet bizim mekan çemberleme makinası kurumsal web dini chat sohbet odaları

59 ilde dev narkotik operasyonu: Tonlarca uyuşturucu ele geçirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda 59 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 2 ton 352 kilogram uyuşturucu madde ve 1 milyon 258 binden fazla uyuşturucu hap ele geçirildi.

GÜNCEL Yayın: 08 Nisan 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 08.04.2026 13:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Operasyonlarda 529 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda 59 ilde eş zamanlı geniş çaplı uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin yakından takip ettiği operasyonlarda yüzlerce şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda kişi de tutuklandı.

Türkiye genelinde düzenlenen operasyonlarda toplam 2 ton 352 kilogram uyuşturucu madde ile 1 milyon 258 binden fazla uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon kapsamında 529 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 129’u tutuklanırken, 49 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyonların boyutu dikkat çekti. Karadan ve havadan eş zamanlı yürütülen çalışmalara 795 operasyonel ekip ve 1987 polis katıldı. Operasyonlar 14 hava aracıyla takip edilirken, aramalarda 37 narkotik dedektör köpeği görev yaptı. Yetkililer, uyuşturucuyla mücadelede teknolojik imkanların etkin şekilde kullanıldığını vurguladı.

Operasyonun en dikkat çeken ayağı Adana’da gerçekleşti. Sentetik ecza deposuna düzenlenen baskında 2 ton 259 kilogram sentetik ham madde ele geçirildi. Bu ham maddeden üretilebilecek yaklaşık 5,8 milyon uyuşturucu hapın piyasaya sürülmesinin önüne geçildi. Ayrıca Ankara’da 37 kilogramdan fazla esrar, İstanbul’da ise yaklaşık 6 kilogram eroin ele geçirildiği bildirildi.

Yetkililer, özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu şebekelerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Açıklamalarda, uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonların aralıksız devam edeceği ve sokaklar temizlenene kadar güvenlik güçlerinin sahadaki mücadelesini sürdüreceği ifade edildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.