Güncel

Afyonkarahisar’daki saldırıda şüphelinin ilk ifadesi ortaya çıktı: 8 kişiyi öldürdü

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde 8 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Eskişehir’de yakalanan şüpheli Arif Sefa Özdemir’in ilk ifadesinde, olayların 40 bin avroluk biçerdöver satışından kaynaklanan alacak anlaşmazlığıyla başladığını öne sürdüğü belirtildi. Şüphelinin kaçış sırasında başka kişilerin araçlarını gasbetmeye çalıştığı da iddialar arasında yer aldı.

Aktüel Gazete

Afyonkarahisar’da 5 Kasım Perşembe günü meydana gelen silahlı saldırılarda 8 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi ağır yaralandı. İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini, Kıyır ve Yukarıtandır köylerinde yaşanan olayların ardından kaçan şüpheli, Eskişehir’de düzenlenen operasyonla yakalandı.

İlk açıklamalarda 5 olarak bildirilen can kaybı, olay yerlerindeki incelemeler ve hastanelerden gelen bilgilerle 8’e yükseldi.

Üç köyde 8 kişi hayatını kaybetti

İddialara göre 28 yaşındaki Arif Sefa Özdemir, Afyonkarahisar il merkezinde bir kadını ağır yaraladıktan sonra İhsaniye ilçesine bağlı üç köyde saldırılarını sürdürdü.

Ayazini köyü mevkisinde Ahmet Uzel (57), Bekir Toprak (50) ve Noman Toprak (56); Kıyır köyü çevresinde Seydi Ahmet Aydoğmuş (73), Satı Aydoğmuş (68) ve İsmail Şen (61); Yukarıtandır köyünde ise öğretmenler Hilal Mete (31) ile Ayşe Sena Demir (46) hayatını kaybetti.

Hilal Mete ve Ayşe Sena Demir’in İhsaniye Yukarıtandır Ortaokulunda görev yaptığı öğrenildi. Fen Bilimleri öğretmeni Ayşe Sena Demir ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hilal Mete’nin otomobilde bulundukları sırada silahlı saldırıya uğradıkları belirtildi. Hilal Mete olay yerinde, Ayşe Sena Demir ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Çocuğunu okuldan almaya giden kadın ağır yaralandı

Afyonkarahisar il merkezindeki Osman Gazi Mahallesi’nde saat 15.30 sıralarında silahlı saldırıya uğrayan kadının üç çocuk annesi Sevgi Postalcı olduğu belirlendi.

Postalcı’nın kuafördeki işlemlerinin ardından evine geldiği ve çocuğunu okuldan almak için aracına bindiği sırada pompalı tüfekle vurulduğu bildirildi. Başından ağır yaralanan kadın ameliyata alındı. Ameliyatın ardından entübe edilen Postalcı’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Şüphelinin ifadesinde 40 bin avroluk biçerdöver iddiası

Eskişehir’de yakalanan Arif Sefa Özdemir’in ilk ifadesine ilişkin basına yansıyan bilgilere göre olayların başlangıcında biçerdöver satışından kaynaklanan bir alacak anlaşmazlığı bulunuyor.

Özdemir’in geçen yıl Ahmet Uzel’den 40 bin avro karşılığında biçerdöver satın aldığı, Manisa ve İzmir çevresinde tarımsal faaliyetlerde kullandığı aracın İzmir’de çalıştığı sırada yanarak kullanılamaz hale geldiğini öne sürdüğü aktarıldı.

Şüpheli, bu olayın ardından Uzel ile aralarında alacak anlaşmazlığı yaşandığını iddia etti. İfadeye ilişkin aktarılan bilgilere göre Uzel, olaydan yaklaşık bir hafta önce Özdemir’den satıştan kalan 11 bin avroyu istedi. Özdemir ise borcunun 4 bin avro olduğunu ve kısa süre içinde ödeme yapabileceğini söyledi.

Taraflar arasında borç miktarı nedeniyle başlayan anlaşmazlığın telefon görüşmelerinde karşılıklı hakaret ve tehditlere dönüştüğü öne sürüldü.

Ayazini köyü çıkışında buluştukları iddia edildi

Şüphelinin ifadesine dayandırılan iddialara göre Özdemir, ödeme yapmak amacıyla Ahmet Uzel’i Afyonkarahisar’a davet etti. Uzel’in beraberinde Bekir Toprak ve Noman Toprak ile kente geldiği, tarafların Ayazini köyü çıkışında buluştuğu belirtildi.

Burada yaşanan tartışmanın ardından Özdemir’in yanında getirdiği pompalı tüfekle üç kişiye ateş açtığı öne sürüldü. Ahmet Uzel, Bekir Toprak ve Noman Toprak olay yerinde hayatını kaybetti.

Diğer beş kişinin araçlarını gasbetmek için hedef alındığı öne sürüldü

Şüphelinin ilk ifadesine ilişkin aktarılan bilgilerde, diğer beş kişinin araçlarını gasbetmek amacıyla hedef alındığı iddia edildi.

Özdemir’in ilk saldırının ardından kaçış güzergâhında karşılaştığı kişilerin araçlarını almak istediği ve bu sırada silahını kullanarak saldırılarını sürdürdüğü öne sürüldü.

Kıyır köyü çevresinde Seydi Ahmet Aydoğmuş, Satı Aydoğmuş ve İsmail Şen, Yukarıtandır köyünde ise öğretmenler Hilal Mete ile Ayşe Sena Demir yaşamını yitirdi.

Kendisini MİT görevlisi olarak tanıttığı iddia edildi

Şüphelinin kaçış sırasında Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Kırka Mahallesi Çatören Barajı mevkisinde 19 yaşındaki Talha Gökgöz’e ait otomobili silah zoruyla gasbettiği öne sürüldü.

Özdemir’in aracı almak için kendisini Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olarak tanıttığı iddia edildi. Gasbedilen araçla Taşlık Mahallesi’ne kadar ilerleyen şüphelinin, otomobilin çamura saplanması üzerine aracı bırakarak yaya şekilde kaçtığı bildirildi.

Terk edilen otomobilde mühimmat bulunduğu, şüphelinin kaçışını sürdürmek amacıyla başka bir aracı da gasbettiği öne sürüldü.

Şüpheli Eskişehir’de yakalandı

Saldırıların ardından şüphelinin yakalanması için Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir çevresinde geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Polis ve jandarma ekipleri, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde kırsal alanları, metruk yapıları ve ormanlık bölgeleri kontrol etti. Çalışmalarda termal kameralardan da yararlanıldı.

Eskişehir Valiliği, şüphelinin İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonucunda sağ olarak yakalandığını açıkladı.

Gözaltına alınan Özdemir, Odunpazarı İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve soruşturmanın yürütüldüğü Afyonkarahisar’a götürüldü.

Sekiz kişinin cenazesi ailelerine teslim edildi

Saldırılarda hayatını kaybeden 8 kişinin cenazesi, otopsi işlemleri için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu ve savcılık incelemelerinin tamamlanmasının ardından cenazeler ailelerine teslim edildi.

Altı kişinin cenazesi gece saatlerinde, diğer iki kişinin cenazesi ise 6 Kasım Cuma sabahı ailelerine verildi. Cenazelerin defnedilmek üzere memleketlerine götürüldüğü bildirildi.

Valilikten açıklama: 8 kişi hayatını kaybetti

Afyonkarahisar Valiliği, saldırılarda 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1 kişinin ise ağır yaralandığını doğruladı. Açıklamada, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için ilgili kurumların koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürdüğü ve adli sürecin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Saldırılara yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), silahlı saldırılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yayın yasağı kararı alındığını duyurdu.

Afyonkarahisar 1. Sulh Ceza Hâkimliğinin 5 Kasım 2026 tarihli kararı doğrultusunda, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında getirilen yasağın, yanlış veya çarpıtılmış bilgilerin yayılmasını önlemek ve soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini sağlamak amacıyla alındığı bildirildi.

Olayla ilgili adli soruşturma devam ediyor.

SIRADAKİ HABERZEYTİNBURNU’NDA ANLAMLI ZİYARET: ANAHTAR PARTİ’DEN EMEKLİLER DERNEĞİ’NE VEFA VE DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ