Bahçeli: Önümüzdeki Günler Her Türlü Provokasyona Açık
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde yaşanan olaylar üzerinden gençlerin suça yönlendirilmesi konusuna dikkat çekti.

Bahçeli, 15-18 yaş aralığındaki çocuklara verilen cezaların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Suç işleyenlerin ve onları azmettirenlerin gözünün yaşına bakılmamalıdır” dedi
Kaybettiği İtibarı Sokakta Arayanlar Var
Yazılı açıklama yapan Bahçeli, önümüzdeki günlerin provokasyonlara açık olduğunu vurgulayarak, “Kaybettiği siyasi itibarı sokakların karanlığında arayan kaos meraklıları var” ifadelerini kullandı. İzmir Balçova’da polis merkezine saldıran 16 yaşındaki saldırgan ile Ankara Pursaklar’da 15 yaşındaki bir gencin işlediği cinayeti örnek gösteren Bahçeli, çocukların suçla yan yana getirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.
Çocuk Masumiyetin Sembolüdür
Bahçeli, çocukların terörist ya da katil olarak tanımlanmasına karşı çıkarak şunları kaydetti:
“Çocuk demek masumiyet demektir. Çocuğu suçla birlikte anmak, toplumsal özgüveni aşındıracak bir propagandadır. Çocukların istismarı ise ülkemiz için vahim ve yakın bir tehdittir.”
Ailelere Büyük Sorumluluk Düşüyor
Açıklamasında aile ve çevre faktörüne de değinen Bahçeli, anne babaların çocuklarını milli ve manevi değerlere bağlı yetiştirmesi gerektiğini belirtti. Çocukların yalnızlığa ve yozlaşmaya sürüklenmesinin en büyük risk olduğuna işaret eden Bahçeli, toplumu meşgul eden bu gelişmeler üzerine herkesin sorumlulukla kafa yorması gerektiğini ifade etti..