
Bakan Gürlek: Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında hiçbir ihtimal göz ardı edilmiyor
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Muhsin Yazıcıoğlu’nun 2009 yılında hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü belirterek, dosyadaki hiçbir ihtimalin göz ardı edilmediğini açıkladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun 2009 yılında helikopter kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili açıklama yaptı.
Gürlek, Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu ile Adalet Bakanlığında görüştüğünü belirtti. Görüşmenin ardından soruşturmanın geldiği aşamaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürlek, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Tüm deliller yeniden inceleniyor
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kazanın meydana gelişine ilişkin tüm hususların yeniden ve ayrıntılı biçimde ele alındığını aktaran Gürlek, dosyada bulunan delillerin kapsamlı şekilde incelendiğini ifade etti.
Gürlek, soruşturma kapsamında FETÖ bağlantısına ilişkin bulguların da değerlendirmeye alındığını belirterek, hiçbir ihtimalin soruşturma dışında tutulmadığını kaydetti.
“Sorumluluğu tespit edilen hesap verecek”
Adalet Bakanı Gürlek, soruşturma sonucunda sorumluluğu tespit edilen kişiler hakkında gerekli hukuki işlemlerin yapılacağını vurguladı.
Gürlek, Yazıcıoğlu ailesinin yıllardır beklediği cevapların ortaya çıkarılması ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için sürecin yakından takip edileceğini belirtti.
Muhsin Yazıcıoğlu ve helikopter kazasında hayatını kaybeden diğer kişileri de anan Gürlek, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulundu.








