islami sohbet bizim mekan çemberleme makinası kurumsal web dini chat sohbet odaları

Bakan Kurum: DOA ile 200 milyondan fazla ambalaj geri dönüşüme kazandırıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) sistemi kapsamında 5 Eylül itibarıyla 205 milyon 709 bin 303 içecek ambalajının toplandığını açıkladı.

GÜNCEL Yayın: 05 Eylül 2026 - Cumartesi - Güncelleme: 05.09.2026 15:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 43 sn.
Google News

Bakan Kurum, DOA sistemiyle toplanan ambalajların geri dönüşüme kazandırılarak hem çevrenin korunmasına hem de ekonomiye katkı sağlandığını belirtti.

Kurum, sistem kapsamında 200 milyondan fazla ambalajın toplandığını ve geri dönüşüme gönderildiğini ifade ederek, DOA bilincinin toplum genelinde giderek yaygınlaştığını vurguladı.

Verilere göre DOA sistemine kayıtlı kullanıcı sayısı 3 milyon 214 bin 992'ye ulaştı. En fazla ambalajın toplandığı il ise 46 milyon 678 bin 972 adetle Antalya oldu. Antalya'yı İstanbul, İzmir, Adana ve Ankara izledi.

DOA sistemiyle içecek ambalajlarının çöpe gitmesinin önlenmesi, geri dönüşüm oranlarının artırılması ve çevre kirliliğinin azaltılması hedefleniyor.

 
 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.