Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Savunma Sanayii Hamleleri Artık Dünyada Konuşuluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST İstanbul’da gençlere ve teknolojiye dair önemli mesajlar verdi.

Aktüel Gazete

Erdoğan, gençlerin cesareti, üretkenliği ve ortaya koyduğu eserlerle Türkiye’nin geleceğini şekillendirdiğini belirtti.

Gençlerimiz Türkiye Yüzyılı’nın Teminatı

Erdoğan, festival alanındaki coşkulu atmosfere dikkat çekerek, gençlerin başarısının kendisini umutlandırdığını söyledi:

“Zihni açık, ufku geniş, merakı diri genç arkadaşlarımızı gördükçe istikbale daha güvenle bakıyoruz. Hayallerinin peşinden koşan gençlerimize teşekkür ediyorum.”

Cumhurbaşkanı, TEKNOFEST kuşağını “Türkiye Yüzyılı’nın kilit aktörü” olarak tanımladı ve “Genç akıncılar milletimizin gurur kaynağı olmayı sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST Rekorlara Koşuyor

Erdoğan, festivalin bugüne kadar 11 milyon ziyaretçiyi ağırladığını hatırlatarak, yeni rekorlara imza atacağına inandığını söyledi. Teknoloji ve savunma sanayiindeki yükselişe de dikkat çekti:

“Türkiye olarak teknolojide ve savunma sanayiinde çok farklı bir ivme yakaladık. Dünyada Türk Savunma Sanayii hamleleri konuşuluyor. Tüm ambargolara rağmen elde ettiğimiz kazanımlar tesadüf değil.”

Mücadele Azmiyle Başarı Geldi

Cumhurbaşkanı, bu başarıların arkasında yılmadan mücadele eden vatan evlatlarının emeği olduğunu vurguladı:

“Türkiye’nin başarılarının gerisinde, zorluklar ve tehditler karşısında direnen, gece gündüz çalışan gençlerimiz ve mühendislerimiz var.”
SIRADAKİ HABERKartal Akademi Öğrencilerinden Üniversite Sınavlarında Büyük Başarı