Güncel

Gülistan Doku soruşturmasında tutuklu sayısı 38’e yükseldi

Gülistan Doku soruşturmasında 6 şüphelinin daha tutuklanmasıyla soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 38’e çıktı.

Aktüel Gazete

6 şüpheli daha tutuklandı

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 12 Eylül’de 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında görevdeki ve emekli emniyet mensuplarının da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden 5’i, “soruşturma sürecine müdahale ve delilleri karartmak” suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından hakimliğe çıkarılan şüphelilerden 4’ü tutuklandı, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer 6 şüpheli de emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden 2’si savcılık tarafından serbest bırakılırken, 4 şüpheli Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi.

Hakimlik işlemlerinin ardından 2 şüpheli tutuklandı, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklu sayısı 38 oldu

Böylece soruşturmanın 6’ncı dalga operasyonunda toplam 6 şüpheli tutuklanmış oldu. Son tutuklamalarla birlikte Gülistan Doku soruşturmasındaki tutuklu sayısı 38’e yükseldi.

SIRADAKİ HABERElazığ’daki cinayetin şüphelisi X-Ray görüntüsüyle yakalandı