
İçişleri Bakanlığı’nda Mustafa Çiftçi, Adalet Bakanlığı’nda ise Akın Gürlek düzenlenen törenlerle görevlerine başladı. Devir teslim programlarında yeni bakanlar önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada kadınlara yönelik ayrımcı söylemleri eleştirdi, dış politika temaslarını anlattı ve deprem konutlarıyla ilgili yeni rakamlar paylaştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de yeni bakanların yemin töreni sırasında yaşanan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Bahçeli, yaşananları eleştirerek sürecin anayasal zeminde yürütüldüğünü vurguladı.

Adalet Bakanlığına atanan Akın Gürlek ile İçişleri Bakanlığına atanan Mustafa Çiftçi’nin yemin töreni öncesinde Genel Kurul’da tartışma çıktı. Yaşanan gerginlik kısa süreli arbedeye dönüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın nükleer silah sorusuna yanıt vermek yerine gülümsemesi, İsrail ve Yunanistan medyasında “stratejik mesaj” yorumlarına neden oldu.

Amasya’nın Suluova ilçesinde bir biyogaz tesisinde meydana gelen metan gazı sızıntısı sonucu 3 işçi yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Türkiye’de kabinede iki kritik bakanlıkta değişiklik yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Akın Gürlek Adalet Bakanı, Mustafa Çiftçi ise İçişleri Bakanı olarak atandı.

İstanbul genelinde gerçekleştirilen “Huzur İstanbul” uygulamasında, aralarında çeşitli suçlardan aranan kişilerin de bulunduğu toplam 1109 şüpheli gözaltına alındı.

Türk Hava Yolları (THY), Çin Halk Cumhuriyeti’nde yer alan Urumçi kentine tarifeli sefer başlatmaya hazırlandığını açıkladı.

AK Parti, Ramazan boyunca depremzedelerle “Yeni Evim, İlk İftarım” sofralarında buluşacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Genel Başkan Deniz Baykal için Devlet Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninin ardından gündeme dair sert açıklamalarda bulundu. Özel, partisinin ciddi bir baskı ve siyasi operasyonla karşı karşıya olduğunu savundu.

Ankara Batı Adliyesi’nde adli emanet kasasında yapılan denetimde 9 tam ve 5 çeyrek altının eksik olduğu belirlendi. Altınları aldığı tespit edilen emanet memuru E.Ö., zimmet suçundan tutuklandı.

İstanbul’da Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlükleri ekipleri, ramazan ayı öncesinde kasaplar başta olmak üzere gıda işletmelerinde hijyen, etiket ve fahiş fiyat uygulamalarına yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, DEM Parti İmralı heyetiyle yarın saat 14.00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşeceği bildirildi.

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Toroğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adana ve Mersin’de yaşanan sel felaketinin ardından afetzedelerin temel ihtiyaçları için toplam 33,5 milyon lira kaynak aktarıldığını açıkladı.