Güncel

İzmir’de CHP’li Yöneticilere ‘Meclis Üyeliği Vaadiyle Para’ İddiası: Soruşturma Başlatıldı

İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve CHP İl Başkan Yardımcısı Zeki Çağın hakkında, “belediye meclis üyeliği vaadiyle bağış adı altında para aldıkları” iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Aktüel Gazete

“50 Bin Lira Bağış” İddiası

CHP üyesi ve delegesi Recep Solugan, meclis üyesi olabilmek için 2024 yılının şubat ayında Zeki Çağın’a 50 bin lira verdiğini ileri sürdü. Solugan, paranın “bağış” adı altında alındığını, buna rağmen kendisine hiçbir makbuz verilmediğini ve sürekli oyalanarak resmi belge düzenlenmesinden kaçınıldığını belirtti.

Savcılık ve CİMER’e Başvuru

Recep Solugan’ın hem İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na hem de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaptığı şikayetlerin ardından savcılık harekete geçti. Başsavcılık, CHP’li yöneticiler Çapın ve Çağın hakkında soruşturma başlattı.

Süreç Devam Ediyor

İddialarla ilgili hukuki sürecin sürdüğü, soruşturmanın sonucunda elde edilecek bulgulara göre kamuoyuna açıklama yapılacağı bildirildi

SIRADAKİ HABER13. Boğaziçi Film Festivali’nde Rekor Ödüller Sinemacıları Bekliyor