islami sohbet giftcardmall/mygift bizim mekan cinsel chat mobil chat sohbet izmir chat sohbet dini chat sohbet odaları

Kar ve Sağanak Geliyor: Meteoroloji 12 İl İçin Sarı Kodlu Alarm Verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hafta sonu itibarıyla yurdu etkisi altına alan yağışlı havanın yeni haftanın sonuna kadar süreceğini duyurdu.

GÜNCEL Yayın: 07 Şubat 2026 - Cumartesi - Güncelleme: 07.02.2026 15:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye genelinde sağanak ve kar yağışı beklenirken, özellikle doğu ve iç kesimlerde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Uzmanlar, bazı bölgelerde karla karışık yağmurun yerini yoğun kar yağışına bırakacağını belirtirken, 12 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı yayımlandı.

Yerel Kuvvetli Yağış Beklenen Bölgeler

Tahminlere göre yağışların; Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Toroslar çevresi, Bolu, Sivas ve Niğde ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda etkili olması bekleniyor.

Ayrıca şu illerde yerel kuvvetli yağış görülebileceği bildirildi:

  • Antalya’nın doğusu

  • Mersin’in batısı

  • Hatay

  • Bursa, Kocaeli, Sakarya

  • Bolu, Düzce, Bilecik

  • Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis

  • Şırnak, Hakkari, Siirt

Kar Yağışı Günlerce Sürecek

Meteoroloji’nin 5 günlük raporuna göre sağanak ve kar yağışı hafta boyunca devam edecek. Doğu ve iç bölgelerde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte kar yağışının daha da kuvvetlenmesi bekleniyor.

Fırtına Uyarısı: Rüzgar 70 km/saat’e Çıkabilir

Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın güney yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi öngörülüyor. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bugün Kar Beklenen İller

Meteoroloji’nin tahminine göre bugün şu illerde yoğun kar yağışı görülecek:

Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş, Ardahan, Kars, Ağrı, Van ve Hakkari.

12 İl İçin Sarı Kodlu Alarm

MGM, kuvvetli yağış nedeniyle şu iller için sarı kodlu uyarı yayımladı :

Antalya, Bingöl, Bitlis, Bursa, Hakkari, Hatay, Mersin, Muş, Tunceli, Van, Şırnak ve Yalova.

Yetkililer, ani sel, su baskını, buzlanma ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.