Güncel

Marmaris’te deniz suyu çekildi: Kıyıda kum adacıkları oluştu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde deniz suyunun kıyıdan yaklaşık 5 metre çekilmesi dikkat çekti. Çekilme nedeniyle bazı bölgelerde kum adacıkları oluşurken, demirli teknelerin karaya oturduğu görüldü.

Aktüel Gazete

Kıyı hattında değişim yaşandı

Marmaris’e bağlı Adaköy Mahallesi Yalancıboğaz mevkisinde deniz suyunun çekilmesiyle birlikte kıyı hattında belirgin değişimler meydana geldi. Deniz seviyesinin düşmesi sonucu bazı noktalarda kum adacıkları oluştu.

Bölgede demirli bulunan bazı teknelerin ise suyun çekilmesi nedeniyle karaya oturduğu ve yan yattığı gözlendi.

Plajlarda da etkili oldu

Deniz çekilmesinin Marmaris’in farklı bölgelerinde de görüldüğü bildirildi. Uzunyalı ve İçmeler plajlarında denizin yaklaşık 2 metre geri çekildiği tespit edildi.

Uzmanlardan açıklama

Uzmanlar, Ege kıyılarında zaman zaman görülen deniz çekilmelerinin birçok doğal faktöre bağlı olarak meydana gelebileceğini belirtiyor. Gelgit hareketleri, rüzgar, fırtına ve kıyı yapısının bu tür çekilmelerde etkili olabileceği ifade ediliyor.

Yetkililer, yaşanan durumun bölgedeki doğal deniz hareketleriyle ilgili olabileceğini ve paniğe neden olacak bir durum olmadığını belirtiyor.

SIRADAKİ HABERKKTC’nin güvenliği için yeni adımlar: F-16 seçeneği değerlendiriliyor