
Sosyal medyadaki suç örgütlerine 48 ilde operasyon
İçişleri Bakanlığı, yeni nesil organize suç örgütlerine yönelik 48 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Operasyonlarda sosyal medya ve iletişim platformları üzerinden örgütsel faaliyet yürüttüğü değerlendirilen 1008 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
48 ilde eş zamanlı operasyon
İçişleri Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda düzenlendi.
Operasyonlara Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı da destek verdi.
Batman’ın da aralarında bulunduğu operasyonların Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Mardin ve Şanlıurfa başta olmak üzere toplam 48 ilde gerçekleştirildiği bildirildi.
Sosyal medya hesapları mercek altında
Operasyon kapsamında şüphelilerin sosyal medya ve çeşitli iletişim platformlarında oluşturdukları gruplar üzerinden örgütsel faaliyet yürüttükleri değerlendirildi.
Bakanlığın açıklamasında, bazı şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinden tehdit, hakaret, suç ve suçluyu övücü içerikler ile örgüt propagandası niteliğinde olduğu değerlendirilen paylaşımlar yaptığı belirtildi.
Suç örgütlerinin sosyal medya faaliyetleri incelendi
Soruşturmalarda bazı şüphelilerin suç örgütleri arasındaki husumet ve rekabeti sosyal medya platformlarına taşıdığı, örgütsel faaliyetleri görünür hale getirmeye ve yeni kişileri örgütlere kazandırmaya çalıştığının tespit edildiği aktarıldı.
İçişleri Bakanlığı, operasyonların yeni nesil organize suç örgütlerinin sosyal medya ve iletişim platformlarındaki faaliyetlerinin ortaya çıkarılmasına yönelik yürütüldüğünü bildirdi.
1008 şüpheli hakkında gözaltı kararı
48 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında toplam 1008 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Bakanlık, operasyonlarda görev alan emniyet birimleri, MİT Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına teşekkür etti.









