Güncel

Zam krizi derinleşiyor: Kuryeler 3 gün iş bırakma kararı aldı

Türkiye genelinde faaliyet gösteren kuryeler, ücret artışı taleplerinin karşılanmadığını belirterek 18-19-20 Ocak tarihlerinde iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Eylem kapsamında kuryeler, sahaya çıkmayarak “kontak kapatma” yöntemiyle çalışmayacak.

Aktüel Gazete

Uzun süredir zam beklentisi içinde olduklarını ifade eden kuryeler, taleplerine karşılık verilmemesi nedeniyle üç gün sürecek eylemin yarın itibarıyla başlayacağını açıkladı.

Gelir tartışması büyüyor

Şirketler tarafından kuryelerin aylık ortalama brüt gelirlerinin 120 bin liraya kadar ulaştığı yönünde açıklamalar yapılırken, sahada çalışan kuryeler bu rakamların gerçeği yansıtmadığını savunuyor. Paket başına ortalama 70 lira kazandıklarını belirten kuryeler, yalnızca günlük yakıt giderlerini karşılayabilmek için en az 6 paket teslim etmeleri gerektiğini dile getiriyor.

Artan maliyetler ön planda

Kuryeler, akaryakıt fiyatları, araç bakım masrafları ve yükselen yaşam maliyetleri nedeniyle mevcut kazançların yetersiz kaldığını vurguluyor. Ağır çalışma koşullarına da dikkat çeken kuryeler, gelirlerine kalıcı ve tatmin edici bir zam yapılmasını talep ediyor.

Teslimatlarda aksama uyarısı

18-19-20 Ocak tarihlerinde planlanan iş bırakma eyleminin özellikle büyükşehirlerde yemek ve kargo teslimatlarında aksamalara yol açması bekleniyor. Eylemin yaygın katılımla gerçekleşmesi durumunda lojistik ve hızlı teslimat sektöründe ciddi gecikmeler yaşanabileceği ifade ediliyor.

SIRADAKİ HABERBakan Bayraktar: Karadeniz’de 6 yeni sondaj yapılacak, biri Çayeli açıklarında