Atatürk'ün Sevdiği Şarkıları, Türküleri Seslendirdiler

Avrupa Müzik Topluluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında yapılan" Mustafa Kemal Atatürk'ün en çok sevdiği şarkılar ve türküler" konseri Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı

Kültür Sanat Yayın: 18 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.12.2023 13:07:00
Editör - Mustafa Barış Durak
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Avrupa Müzik Topluluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında yapılan" Mustafa Kemal Atatürk'ün en çok sevdiği şarkılar ve türküler" konseri Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. Atatürk'ün yaşamı boyunca en sevdiği şarkılar ve türküler dışında tango ve zeybek gösterileri de büyük ilgi gördü. 
 
DurakMedya'dan Mustafa Barış Durak'ın haberine göre Atatürk'ün yaşamı boyunca en çok sevdiği şarkılar ve türküler Cumhuriyetin 100. Yılı Konserinde seslendirildi. Avrupa Müzik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100. Yılı konseri Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlendi. Konser öncesi konuşma yapan Avrupa Müzik Topluluğu Başkanı Selda Özer :" Cumhuriyetin 100. yılı için düzenlediğimiz bu özel geceye katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ben çok mutluyum, çünkü görüyorum az önce sevdiklerimiz ve bize sevgiyle bakan gözler burada daha ne olsun. Gururluyum bir Cumhuriyet kadını olarak burada bu sahnede olmaktan dolayı. Kadın erkek yan yana oturabilmek, konuşabilmek,şarkı söyleyebilmek. Biz bunları yapabiliyorsak Atamıza ve Cumhuriyetimze borçluyuz . Bu yüzden Cumhuriyetin 101. yılında da, ikinci 100 yılında da Cumhuriyeti anlamak ,Atamızın izinden giderek elimizden geldiğince mücadele etmeye devam etmemiz gerekiyor" dedi. 
Avrupa Müzik Topluluğunun üyesi , gecenin de sunuculuğunu üstlenen, ünlü ve başarılı sunucu Makbule Demirkan'ın sunumlarıyla başlayan Cumhuriyetin 100. Yılı konserinde türkülerin ve şarkıların hikayelerine de yer verildi. 
Şef Mustafa Ertürk yönetiminde seslendirilen Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve türküler arasında Çökertme,Çalın Davulları,Burası Muştur,Nihansın Dideden,Kimseye Etmem Şikayet gibi eserler büyük alkış topladı. Koronun ünlü solistlerinden iş insanı Birol Kaya, Atatürk'ün en sevdiği parçalardan " Nihansın Dideden" eserini büyük ustalıkla seslendirdi. 
 
 
Avrupa Müzik Topluluğu Başkanı Selda Özer, Şef Mustafa Ertürk,yönetim kurulu üyeleri Murat Beyaztaş,Makbule Demirkan,Selma Dursun, Nilüfer Fenerci Yargıcı ve tüm koro üyeleri ellerindeki bayraklar ile konser alanını dolduran tüm davetliler ,ünlü rapçi Norm Ender tarafından yazılan Cumhuriyetin 100. Yılı Marşını ayakta izleyicilerle beraber söylediler.
#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.