Dilovası’ndaki Fabrika Faciası Davasında İlk Duruşma 24 Mart’ta
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bulunan bir kozmetik fabrikasında 7 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili açılan davada ilk duruşma tarihinin 24 Mart 2026 olarak belirlendiği açıklandı.

Yargılama Süreci Başlıyor
Gebze 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen davada, sanıklar hakkında “olası kastla öldürme”, “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” ve “suçluyu kayırma” suçlamaları yöneltiliyor.
8 Kasım 2025’te meydana gelen olayda üçü çocuk, altısı kadın olmak üzere toplam 7 işçi yaşamını yitirmişti. Mahkeme, tensip işlemlerini tamamlayarak duruşma sürecine ilişkin kararlarını açıkladı.
Duruşma Cezaevi Kampüsünde Görülecek
Dosyada taraf sayısının fazla olması ve güvenlik gerekçeleri nedeniyle duruşmaların Kocaeli Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içerisindeki salonda yapılmasına karar verildi.
Tutuklu yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi. Ayrıca bazı sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi. Hayatını kaybeden işçilerin mirasçıları da dosyaya müşteki olarak dahil edildi.
Mahkeme kararına karşı iki hafta içinde itiraz edilebileceği belirtildi.
Kamuoyu Süreci Yakından İzliyor
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame doğrultusunda açılan dava, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.









