Zeytinburnu Belediye Meclisi'nin İlk Oturumunda CHP Gerginliği!

Gizli oyla yapılan oylamada ise Grup Başkan Vekilliği’ne Cüneyt Tezcan, Meclis Katip Üyeliklerine de meclisin en genç üyeleri Emrehan Sav ile Suna Düzenli, seçildi.

Güncel Yayın: 09 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 09.04.2024 11:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Zeytinburnu Belediyesi seçim sonrası ilk oturumunu yaptı.

CHP ve Ak Parti gruplarının toplandığı ilk meclise CHP'li Hasan Hüseyin Üsküdar ile Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un tartışması damga vurdu.

Zeytinburnu Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını Belediye Başkanı Ömer Arısoy başkanlığında yaptı. Topalntıya CHPli Hasan Hüseyin Üskşüdar ile Meclis Başkanı Ömer Arısoy'un tartışması damga vurdu.

Açılış konuşmasını yapan  Başkan Arısoy, yeni dönemde görev yapacak olan meclis üyelerini kutladığını belirterek başarılar diledi.
Arısoy meclisin Zeytinburnu'na hayırlı olmasını dileyerek Grup Başkan vekili ile katip üyelerin seçimini gerçekleştirdi.

Gizli oyla yapılan oylamada ise Meclis Başkan Vekilliği’ne Cüneyt Tezcan, Meclis Katip Üyeliği’ne de meclisin en genç üyeleri Emrehan Sav ile Suna Düzenli, seçildi.

Toplkantıda ayrıca Encümen üyeliklerine ise Emrehan Sav, Hakan Güler,, ve Mehmet Can İlgörmüş uygun görüldü..

Başkan vekili belli olduktan sonra toplantıya Grup Başkan Vekili Cüneyt Şentürk ile devam edildi. Şentürk'ün  başkanlığında devam eden toplantıda açık oylama ile  komisyon üyeleri ile encümen üyeleri seçildi.

KOMİSYON ÜYELERİ:

Zeytinburnu Belediye Meclisi İhtisas Komisyonları listesi şu iisimlerden oluştu:

İmar Komisyonu; Muhammet Kaynar, Selim Baş, İbrahim Cin, Adem Uluocak, İsmail Terzi, Hukuk Komisyonu; Nazif Tunç, Işıl İlgin Oktay, Gültekin Keleş, Hasan Hüseyin Üsküdar, Abdülcebar Barış, Engelliler ve İnsan Hakkı Komisyonu; İbrahim Cin, Yunus Küçük, Reşak Ok, Gülşen Kal Uzunyayla, Süleyman Dağ, Kültür Turizm ve Çevre Komisyonu; Yunus Küçük, Selim Baş, Mehmet Can İlgörmüş, Fahrettin Karakılıç, Satılmış Oral, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu; Rıdvan Çakar, Ömer Ekin, Gültekin Keleş, Selamettin Yeniyol, Mürsel Çırak, Plan ve Bütçe Komisyonu; Mustafa Yalçınkaya, Beytullah Bıyık, Reşat Ok, Düzgün Kaya, Özdenur Şentürk, Tarife Komisyonu; Abdülhakim Kaya, Rıdvan Çakar, Mehmet Can İlgörmüş, Cemal Aydar, Metin Gönültaş, Aile ve Kadın Destekleme Komisyonu; Işıl İlgin Oktay, Suna Düzenli, Coşkun Toraman, Hande Zuhal Gençgüven, Mürsel Çırak, Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu; Emrehan Sav, Hakan Güler, Abdülkerim Turdi, Süleyman Dağ, Rıfat Avcı, Bağımlılıkla Mücadele ve Sosyal Hizmetler Komisyonu; Hakan Güler, Coşkun Toraman, Hurşut Bekaroğlu, Fahrettin Karakılıç ve Metin Gönültaş.

ÜSKÜDAR YİNE AYNI KONULARI GÜNDEME GETİRDİ

2023 yılı faaliyet raporunun da görüşüldüğü toplantıda CHPli Hasan Hüseyin Üsküdar söz aldı. CHP adına konuşan Üsküdar, kültürel etkinlikleri, Merkezefendi Tıp Festivalini ve göçmen sorunununu gündeme getirdi.

Üsküdar’ın ardından söz alan Ak Partili Belediye Başkanı Ömer Arısoy, seçim döneminin son meclis toplantısında, dönemiyle ilgili yaptığı tek bir yanlış var mı diye sorduğunu, buna karşılık tek bir cevap verilmediğini ifade etti.

 
ARISOY: 'YİNE DİŞİMİZE GÖRE BİR MUHALEFET YOK'
CHP Grubunun İBB Başkanlığı ile birlikte meclis çoğunluğunu CHP’nin aldığı gerçeğini hatırlatarak, CHP’li Hüseyin Üsküdar’ın yeni sorumluluklarını unutarak eleştiri yaptığını ve bahsettiği konuların kendisinden iki dönem önceki konular olduğunu söyleyen Başkan Arısoy, “Yapılan eleştirilerin kendisinden iki dönem önceki konular olduğunu belirten Garp cephesinde değişen bir şey yok. Kaldığımız yerden devam” dedi. 31 Mart seçimlerinin sonuçlarını herkesin değerlendirmesi gerektiğini konuşan Başkan Arısoy, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi Zeytinburnu’nda muhalefet ama İstanbul Büyükşehir’de iktidar. Burada konuştuklarının başka ilçelere gündem olabileceğini hesaplamalıdır. Burada hiçbir sorumluluk taşımadan ezbere dayalı konuşmalar yapmak kimseye fayda sağlamaz. İstanbul’un göçmenle ilgili en yüksek rakamı Esenyurt ve Beylikdüzü. Bu ilçeler uzun süredir CHP’li başkanlar tarafından yönetiliyor. Buralarla ilgili siz ne yaptınız sayın Hasan Hüseyin Üsküdar! Daha ilk meclis toplantısında tamamen ezber siyaseti alarak fabrika ayarlarınıza dönmüşsünüz. Biz Zeytinburnu’muzun olumsuz bir cümle içerisinde geçmesine razı değiliz. Burası bizim evimiz, yuvamız, memleketimiz. Hiç kimse evinin içindeki problemin dışarıya yansımasını istemez. Evimizin içi ne ise, Zeytinburnu da bizim için o. İlçemize geçmiş dönem kazandırdığımız Zeytinburnu Mozaik Müzesi, ilçemizin hafızasında önemli izler bırakacak ve İstanbul’un parlayan yıldızı olması için bir sebeptir. Seçimleri atlattık. CHP İstanbul’da iktidar olduğunu unutmasın. Göçmen sorunuyla ilgili tedbiri önce İBB başlatsın, bizde takip edelim. Öncesinde iktidar olduğunuz ilçelere de bakın. Gönül isterdi ki karşımda sorumluluğa sahip bir muhalet olsun ama geçen dönemde de söylemiştim ve ilk günden de görüyorum ki, ‘Dişime göre bir muhalefet yok’Zeytinburnu’ndaki sorunları çözeceğiz, burada yaşayan herkesin mutlu olduğu br Zeytinburnu için dün olduğu gibi bugünde çalışacağız. Başka belediyelerde yahut gazetelerde duyduklarınızı niye burada konuşuyorsunuz. Burası Zeytinburnu. Ezbere siyaset yapmayın. Seçim sonuçlarının ilçemize hayırlı olmasını diliyor, sonuçlarının herkes tarafından doğru okunması gerektiğini düşünüyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramı’nı da kutlayan Başkan Arısoy, oy kullanan ve kendisine destek veren tüm ilçe halkına teşekkür eden Başkan Arısoy, “Bize destek verenlerin yüzünü ayırtmak için önümüzdeki dönemde de gece gündüz çalışacağız” dedi. Esasında Faaliyet Raporu müzakere ve oylamasının 31 Mart 2024’de yapıldığını ifade ederek konuşmasını tamamlayan Bakan Ömer Arısoy, burada sadece usulu yerine getirdiklerini belirtti.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.