Tüm dünya cuma sabahına İsrail'in İran'a İHA larla saldırmasıyla uyandı.

Son olarak İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian'ın İran’a yapılan saldırıda kullanılan İHA’ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA’ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktarması kafaları karıştırdı. İşte detaylar.

Güncel Yayın: 19 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.04.2024 12:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tüm dünya cuma sabahına İsrail'in İran'a İHA larla saldırmasıyla uyandı.

Geçen hafta İran'ın saldırısına misilleme olduğu belirtilen saldırıyla ilgili çok konuşulacak detaylar ortaya çıkmaya başladı. Saldırılardan İran çok etkilenmedi. Son olarak İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian'ın İran’a yapılan saldırıda kullanılan İHA’ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA’ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktarması kafaları karıştırdı. İşte detaylar...

 

Orta Doğu'da gerginlik devam ediyor. Önce İran İsral'e saldırdı 1 hafta geçmeden İran'a karşı saldırı düzenlendi. Dünya detayları merak ederken ortaya çıkan yeni bilgiler ise yakından takip ediliyor. İsrailli yetkililer saldırıyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken İran'dan gelen bir haber ise akıllarda soru işareti bıraktı.

 

İSRAİL ORDUSUNDAN YORUM YOK

İsrail ordu sözcülüğü, AA muhabirinin İran'daki patlamalara ilişkin sorusu üzerine, "henüz bu konuda yorum yapmadıkları" yanıtını verdi. Sözcülük, halka yapılan güvenlik talimatlarında henüz değişiklik yapılmadığını aktardı.

"SALDIRI HASARA YOL AÇMADI"

İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Söz konusu patlama sesi İsfahan’daki hava savunma sisteminin tanımlanamayan şüpheli bir cisme yönelik açtığı ateş sonucu gerçekleşti ve saldırı hiçbir hasara yol açmadı” dedi.
İran’ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda yerel saatle 04.00’da patlama sesi duyuldu. İsfahan Havalimanı ve İran ordusuna ait Şikari 8’inci Ana Jet Hava Üssü’ne yönelik bir dizi insansız hava araçları ile saldırı düzenlendi. İran devlet televizyonu, hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve saldırının engellendiğini duyurdu. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Söz konusu patlama sesi İsfahan’daki hava savunma sisteminin tanımlanamayan şüpheli bir cisme yönelik açtığı ateş sonucu gerçekleşti ve saldırı hiçbir hasara yol açmadı” dedi.

"İRAN İÇERİSİNDEN Mİ ATILDI"

İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise İran’a yapılan saldırıda kullanılan İHA’ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA’ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

NELER YAŞANDI?

Amerikan ve İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssü'ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu. İsfahan eyaletindeki patlama seslerinin ardından Tahran, İsfahan ve Şiraz ile İran'ın bazı bölgelerindeki uçuşların askıya alındığı bildirilmişti.

Amerikan medyası, ABD'li yetkililere dayandırarak geçtiği haberlerde, İsrail'in İran topraklarına yönelik bir saldırı düzenlediğini yazmıştı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.