İşletmeniz İçin Uygun E-ticaret Paketini Nasıl Seçebilirsiniz?

İşletmeniz için uygun e-ticaret paketini nasıl seçebilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret paketi seçerken dikkat etmeniz gereken konular hakkında bilgiler burada.

Teknoloji Yayın: 21 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 21.02.2023 12:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

 

E-ticaret web sitesi kurarken markalar genellikle e-ticaret paketleri ile çalışmayı tercih ediyor. Çünkü e-ticaret paketleri işletmelerin uygun fiyatlar ile e-ticaret sitesi kurmalarını sağlıyor. Bununla beraber işletmeler e-ticaret sitesi kurma sürecinde e-ticaret paketleri ile çalıştıkları takdirde birçok tema, modül ve özellikten yararlanarak sitelerini kurabiliyor. 

 

E-ticaret firmalarının e-ticaret web sitesi kurarken tercih edebileceği birçok e-ticaret paketi bulunuyor ve bu noktada işletmeler kullanacakları e-ticaret paketini seçerken biraz zorluk yaşıyor.

 

İşletmeniz için uygun e-ticaret paketini nasıl seçebilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret paketi seçerken dikkat etmeniz gereken konular hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret paketi seçimi yaparken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

 

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

 

E-ticaret sitesi kurulum aşamasında doğru e-ticaret paketi seçimi yapacak firmaların ilk olarak markalarının ihtiyaçlarını belirlemesi gerekir. Aksi takdirde e-ticaret sitesi kurma sürecinizde yanlış e-ticaret paketi seçimi yapmanız mümkündür.

 

Genellikle markalar ürün sayılarına, ürün stok durumlarına, ödeme yöntemlerine ve tema gereksinimlerine göre ihtiyaçları olan e-ticaret paketlerini belirler. Bunları göz önünde bulundurarak hareket eden işletmeler doğru e-ticaret paketi seçimi yaparak sitelerini daha kolay bir şekilde kurabilecekleri e-ticaret paketlerini satın alabilmektedir.

 

E-ticaret Paketlerinin Temel Özelliklerini Göz Önünde Bulundurun

 

İşletmeniz için e-ticaret paketi seçmeden önce önemsemeniz gereken konuların başında temel özellikler de yer alıyor. Genellikle e-ticaret paketleri trafik, database, domain ve hosting gibi birçok özellik bakımından birbirinden ayrılıyor.

 

Örneğin bir e-ticaret paket içerisinde domain ve hosting ücretsiz olarak sunulurken bir diğer e-ticaret paketinde ise bu özellik bulunmuyor. Bu da markaların masraflarının artmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra kullanılabilen e-mail sayısı da oldukça önemli konuların başında yer alıyor. Bazı e-ticaret paketlerinde e-mail sayısı 10, 20, 50 , 250 gibi sınırlamalar ile kullanıcılara sunuluyor ve çoğu markanın sağladığı paketlerin içerisinde e-mail özelliği bulunmuyor.

 

Bu nedenle e-ticaret web sitesi kurmak isteyen her markanın ilk olarak temel ihtiyaçlarını belirlemesi ve ardından temel özellikleri göz önünde bulundurarak bir seçim yapması gerekiyor. 

 

E-ticaret Paketlerinde Yer Alan Entegrasyonlar 

 

E-ticaret web sitesi kurarken kullanacağınız e-ticaret paketinizi seçerken önemsemeniz gereken bir diğer nokta da entegrasyonlardır. Genellikle e-ticaret paketleri içerisinde e-ticaret süreçlerinizi kolayca yönetebileceğiniz birçok entegrasyon modeli bulunmaktadır.

 

● Muhasebe – ERP Entegrasyonları

 

● Kargo Entegrasyonu

 

● Pazaryeri Entegrasyonu

 

● XML Tedarikçi Entegrasyonu

 

● Sanal Pos Entegrasyonu

 

● Santral Entegrasyonu

 

Gibi entegrasyon modelleri e-ticaret paketlerinde yer alması gerekir. Çünkü bu entegrasyon modelleri sayesinde işletmeler e-ticaret süreçlerini daha profesyonel bir şekilde yürüterek e-ticarette başarılı olma fırsatı yakalar. 

 

Arama Motoru Optimizasyonu Özellikleri

 

E-ticaret sitelerinde önemli olan çalışmalardan birisi olan SEO çalışmalarını yapabilmeniz için kullandığınız e-ticaret paketini seo özellikleri bakımından gelişmiş olması gerekir. Çünkü e-ticaret paketiniz seo özellikleri bakımından gelişmişse alacağınız verim artar ve indexlenme süreniz kısalır. 

 

Bunların yanı sıra kategori, marka ve ürün açıklamaları için çalışırken de gelişmiş seo özelliklerinin bulunması sizlere ve markanıza oldukça çok avantaj sağlar. Bu nedenle e-ticaret web sitesi kurarken tercih edeceğiniz e-ticaret paketinin seo özellikleri bakımından gelişmiş olmasını önemsemelisiniz. Böylece seo çalışmalarınızı daha hızlı ve kolay bir şekilde yapıp e-ticarette başarılı olabilirsiniz. 

 

E-ticaret Raporları

 

E-ticaret web sitelerinin başarılı olabilmesi için e-ticaret raporlarına ihtiyacı vardır. E-ticaret raporları;

 

● Sipariş raporları

 

● Ürün raporları

 

● Kar ve zarar raporları

 

● Trafik raporları

 

Gibi raporlardır. Bu tür rapor özelliklerinin e-ticaret paketiniz içerisinde bulunması yapacağınız işin süresini kısaltacak ve işletmenizin başarılı olmasını sağlayacaktır. Sizler de e-ticaret sektöründe faaliyet gösterirken doğru kararlar almak istiyorsanız paketinizde e-ticaret raporları özelliğinin yer almasına önem verebilirsiniz. 

 

E-ticaret Kampanya Türleri

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin belirli dönemlerde kampanyalar düzenlediğini görmüşsünüz. Çünkü kampanya dönemlerinde ürün ve hizmetlerini daha uygun fiyatlarla satışa sunan e-ticaret firmaları hem sadık müşteri yaratmakta hem de yeni müşteriler kazanmaktadır. 

 

Genellikle e-ticarette düzenlenebilecek birçok kampanya kurgusu bulunduğu için e-ticaret paketleri içerisinde kampanya kurgularının olması oldukça önemlidir. 

 

Kargo Anlaşmaları ve Kargo Takibi

 

E-ticaret web siteleri müşterilerine satın aldığı ürün ve hizmetlerin gönderimi yaparken kargo anlaşmaları yapmaktadır. İşletmeler her ne kadar anlaşma yapsa da aslına bakıldığında büyük firmalar kadar indirimli fiyat alamamaktadır. 

 

Profesyonel e-ticaret paketi satan işletmeler de kargo firmaları ile daha kolay anlaşma yapabildikleri için e-ticaret paketlerini kullanan markalar için kargo anlaşması yapmakta ve müşterilerinin bu anlaşmalardan yararlanmasını sağlamaktadır. Bununla beraber profesyonel e-ticaret paketleri içerisinde müşterilerin kargo takibi yapabileceği kargo takip modülü de yer almaktadır. 

 

Sizler de e-ticaret paketi seçimi yaparken paketiniz içinde indirimli kargo fiyatları ve kargo takip modülünün yer alıp almadığını önemseyebilir ve böylece doğru paket seçimi yapabilirsiniz. 

 

Ticimax E-ticaret Paketlerini Tercih Edin

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapmak istiyorsanız sizler de modül, özellik ve entegrasyonlar bakımından gelişmiş olan Ticimax e-ticaret paketlerini tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret paketlerinde yer alan özellikler sayesinde e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve anında internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.