Kaskoda Nasıl En İyi Teklifi Bulursunuz?

Araç fiyatlarının ulaştığı seviye kadar kaza sonrası bakım, tamir, onarım gibi maliyetlerin ciddi düzeyde artması, kasko sigortasını olmazsa olmaz bir sigorta türü haline getirmiştir. Trafikte karşılaşılabilecek her türlü kaza ve olumsuz duruma karşı ar

Güncel Yayın: 18 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.04.2024 22:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Araç sahipleri için kaza ve benzer durumlar, her daim potansiyel bir risk olarak kabul edilir. Bu durumda bilinçli araç sahipleri hem zorulu trafik sigortası hem de çok daha özel bir kapsama sahip olan kasko sigortasından yararlanır. Araç fiyatlarının ulaştığı seviye kadar kaza sonrası bakım, tamir, onarım gibi maliyetlerin ciddi düzeyde artması, kasko sigortasını olmazsa olmaz bir sigorta türü haline getirmiştir.  Trafikte karşılaşılabilecek her türlü kaza ve olumsuz duruma karşı aracınızı özel olarak sigortalabilirsiniz.

Kasko, karşı tarafın aracından ziyade sigortalının aracına odaklanan bir sigorta türüdür. Bu etkili ve işlevsel sigortayı yaptırarak hem bütçenizi hem de aracınızı koruma şansı bulabilirsiniz. Sizin için en uygun kasko teklfini alırken kasko değer listesi ve aracınıza dair özel dinamikler, fiyatlandırma noktasında etkili olcaktır. Kasko fiyatları genel olarak kişiye/araca özel olarak sunulur. Dolayısıyla online form doldurup başvuru yapmanız durumunda oluşturmak istediğiniz poliçenin içeriği referans alınarak size bir fiyat sunulacaktır. Peki araç kasko sigortasında en iyi teklifi bulmak adına hangi noktalara dikkat etmelisiniz? Gelin bu sorunun yanıtına birlikte göz atalım.

En İyi Kasko Teklifi Nasıl Bulunur?

Trafikte karşılaşılabilecek her türlü olumsuz senaryoya karşı korumak adına en etkili yöntemlerden biri de kasko sigortasıdır. Kasko sigortası temel olarak aracın hasarına ilişkin masrafın kısmen ya da tümüyle karşılandığı sigorta türüdür. Buradaki ayrım tümüyle tercih edilen poliçenin içeriği ile doğru orantılıdır. İsteğe bağlı bir sigorta olmasına rağmen kasko sigortası yaptırmak isteyen araç sahibi sayısı bir hayli fazladır. Oluşabilecek maddi zarara karşı aracınızı önemli ölçüde teminat altına almak istiyorsanız siz de kasko sigortası için özel bir teklif alabilirsiniz.

Kasko poliçeleri oluşturulurken çok farklı kapsamlara sahip paketlerle karşılaşmanız mümkündür. Sigorta şirketleri genel olarak; çarpma neticesinde oluşan maddi zararı, 3. kişilerin verdiği zararı, aracın yanması ya da çalınması ile oluşan hasarı teminat altına alır. Bunların yanında terör olaylarından sele çok farklı senaryolar poliçe tekliflerinde kendine yer bulabilir. Sigorta şirketleri kendi web siteleri sayesinde araç sahiplerine cazip teklifler sunar. Online kasko başşvuru formu doldurmanız durumunda farklı sigorta şirketlerinden teklifler alabilirsiniz. Buradaki teklifler aracınızın özelliklerine, poliçe beklentinize ve şirketin genel yaklaşımlarına bağlıdır.

Kasko sigortanız için en iyi teklifi ararken; farklı şirketler arasında karşılaştırma yapmalısınız. Öte yandan aracınızla ilgili önceliklerinizi ve risk potansiyellerini belirleyerek poliçenizi oluşturmanız gerekir. Poliçe kapsamı detaylıca değerlendirmeli, hangi durumların sigorta dışında kaldığı belirlenmelidir. Prim miktarının belirlenmesi, müşteri geri dönüşlerinin okunması ve ek hizmetlerin değerlendirilmesi, dikkat edilmesi gereken diğer kriterler arasındadır. Sigorta şirketleri sene boyunca kasko sigortaları için çeşitli indirimler sunabilmektedir. Fyat araştırması yaparken bu tip indirim dönemlerini de gözden geçirmelisiniz.

Kasko İndirimlerini Neler Etkiliyor?

Sigorta şirketleri tarafından araç sahiplerine yönelik olarak sunulan kasko indirimleri, önemli avantajları beraberinde getirmektedir. Kimi şirketler belli dönemlerde kimi sigorta şirketleri ise sürekli olarak bu tip indirim tekliflerini sürdürürler. Benzer durumlara diğer özel sigorta türlerinde de rastlamak mümkündür.

Sigorta şirketleri tarafından gerçekleştirilen kasko sigortası indirimleri özel durumlar için geçerli olabilir. Örneğin bazı meslek gruplarına yapılan indirimler oldukça yaygındır. Bunun dışında aracın hasar almaması ve sene içerisinde iyi bir performans göstermesi, yenileme dönemlerinde daha iyi ve indirimli tekliflerin gelmesini sağlar. Bu durum genel olarak hasarsızlık indirimi olarak da bilinir.

Eğer yıl içerisinde ilgili araç birden fazla kaza nedeniyle şirketten tazminat talep almışsa, bir sonraki dönemde prim tutarında artış olması beklenen bir durumdur. Aksi durumda ise hasarsızlık indirimi ile ödüllendirilirsiniz. Tabii bu noktada enflasyon farklarından etkilenmemek adına araç sahiplerinin enflasyon koruma teminatını da değerlendirmeleri önerilir. Öte yandan tek sürücü durumu, şoförün yaşı ve araç güvenliğini artıran her türlü teknik detay, poliçe teklifinin indirimli olmasında etkili unsurlar arasında sıralanabilir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.