Özmer A.Ş. Anfaş Gıda ve İçecek Fuarı'na Damga Vurdu!

ANFAŞ 30.Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'na Yoğun İlgi!

Güncel Yayın: 08 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 08.02.2024 23:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından Anadolu Aşçılar Federasyonu partnerliğinde organize edilen 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product) yoğun bir katılımla açıldı.

Antalya’da 50 bin ziyaretçinin ağırlanacağı 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product) bugün kapılarını açtı. 9 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek olan 30. FoodProduct, 200’ün üzerinde katılımcıyı, Türkiye’den ve yurt dışından 50’in üzerinde ülkeden 50 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyle bir araya getiriyor.

Düzenlenen fuarın açılış konuşmasını yapan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, aynı zamanda bir müjde verdi.ve dünyanın en büyük fuar şirketlerinden biri olan Anuga ile iş birliği yaptıklarını söyledi. Bıdı, ‘Almanya ve Türkiye pazarını dünya ile buluşturmak için yetkililerle bir araya geldik. Aramızda anlaşma yaptığımız Alman konuklarımız da var. Bu yılki fuarda partnerimiz, ise Anadolu Aşçılar Federasyonu” dedi.

Gerçekleşen fuar ile gıda ve içecek dünyasını bir araya getirirken ülke ekonomisine de katkı sağlayacaklarını belirten Bıdı, “ANFAŞ olarak, yurt içinden ve yurt dışından gelecek ziyaretçilerimiz ile katılımcılarımızı, gıda ve içecek sektöründe bir amacın etrafında buluşturuyoruz. Fuarımız, sektör profesyonellerini bir araya getirirken, tüm paydaşlarımıza yeni sezon öncesi hazırlıklarını tamamlama fırsatı da sunacağız. Katılımcı firmalarımıza yeni ihracat kapılarını açacağız. Hedeflerimiz var. Ve biz ANFAŞ olarak hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz’’ dedi.

1972 yılında Almanya’ya gittiğini belirten Başkan Bıdı, “16 yıl olarak kaldıktan sonra ülkeme döndüm. 7 yıl önce ANFAŞ’a ortak oldum. Her şey para değil, buraya yaptığım yatırımla bunu ifade etmek istiyorum. Ben 7 yıl önce arsa alsaydım en az 10 katı daha fazla para kazandırırdım. Alman dostlarımızı burada fuar yapmaları üzerinde davetlerde bulunduk” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de Kahramanmaraş merkezli depremin acılarının asla unutulamayacağını belirterek, hayatını kaybedenlere rahmet diledi. Hayatın acısıyla tatlısıyla devam ettiğini ifade eden Palandöken, bugün de Antalya’da ülkenin tanıtımına, ekonomisine katkı sunacak bir fuarın açılışını yaptıklarını belirtti. Palandöken, “Bu tur fuarlar ihracatımızın artmasında çok önemlidir. Bu fuar hem ziyaretçi bakımından hem de Antalya için çok önemlidir. Her biriniz bu alanda uzman olarak önemli bir değersiniz. Sizin yaptığınız bu değerli yiyecekler çok önemlidir” açıklamalarında bulundu.

Yoğun ziyaretçi katılımı ile daha ilk saatlerinden itibaren iş ortaklıklarına sahne olan fuarda ünlü şefler paneller düzenliyor.

Fuarda aynı zamanda şefler arasında birbirinden leziz tarifler için yarışmalar da yapıldı.

 

Ayrıca eski bakan  Kürşat Tüzmen’in de oğlu Bergütay Tüzmen de süt ürünleri ile fuara katılıyor.

Anfas başkanı Ali Bıdı’nın çabası ile Anfas ilk defa bu kadar büyük olmuş, birçok ahçının da odullendirildiği yarışma sonrası ünlü gurme Vasfı Pakman Türkiye’yi ABD’de temsil etme hakkı kazandı.

FUARIN EN BÜYÜK STANDI: ÖZMER

Ömer Faruk Berber. Sahibi gençliğinde  Bodrum'da barlarda kokteyl yaparken kendini yetiştirmiş bir işadamı.

Şimdilerde mekanlarda uzun uğraşlar sonucu oluşturulan kokteylleri mekanlara hazır şişede sunuyor. Mesela Redbull içeceğinin yarısına bu katkılardan diğer yarısına da Redbull koyup bol buzla besleyip servis yapılıyor.

Katılımcı firmaların ürünleri de fuarda çok ilgi çekti.  Bu firmalardan Özmer fuarın en büyük standında yerini aldı. Fabrikası Gebze organize sanayide olan Özmer firmasının sahibi Bodrum doğumlu Ömer Faruk Berber’in ilginç iş hayatının başlangıç noktası da barmenlik olmuş.

Barlarda kokteyl hazırlarken öğrendiği karışımı meyve özleriyle renklerdirmis ve büyük şişelerde berry hibiscur, base,Cook lime base, orange mango base gibi çeşitli ürünler oluşturmuş.

Yaklaşık şişesini de 185 Tl’den oteller ve barlar gibi birçok yere satmaya başlamış,  büyük başarılar elde etmiş.

 

GIDA SANAYİİNDE ÖZEL VE ÖNEMLİ, BİR MARKA ÖZMER A.Ş.

DÜNDEN BUGÜNE ÖZMER

1988 yılında Fümer adıyla kurulduğumuz ilk günden beri, pastacılık sektörüne yön veren atılımların ve yeniliklerin gücüyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün tam 80’den fazla ülkeye, bir Türk markası olan Fo’nun kalitesini ve lezzetini taşımış olmakla gurur duyuyoruz.

Alanında uzman ekibimizle, son teknoloji ile donatılmış üç laboratuarımızda, birçok araştırma ve testten sonra pastacılık sektörüne yeni açılımlar getiren ürünlere imza atıyoruz. Toptancılar aracılığıyla tüketicilerimize, bunun yanı sıra direkt olarak, 5 yıldızlı otellere ve A tipi pastanelere ulaşan ürünlerimizle; CORE, FO, LİMPO, REPO ve FÜMER olmak üzere 5 marka ile sektöre yön veriyoruz.

400’den fazla toptancı ağı kanalımız ve 1400’den fazla ürünümüzle içecek ve pastacılık sektöründe ürettiğimiz gruplar içinde ortalama %5 ile %80 arasında büyük bir pazar payına sahibiz. Yurtdışında ise 90’den fazla ülke temsilciliği ve toplamda 1400’den fazla ürünümüzle dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Hem Türkiye’de hem de dünyanın birçok ülkesinde düzenlediğimiz seminerlerde, ürünlerimizin kullanımının yanı sıra; zaman, işçilik, maliyet tasarrufu sağlanması ve yeni ürünler ile ilgili bilgi vererek öncü bir misyon gerçekleştiriyoruz.

 

MİSYONUMUZ

 

Gıda sanayii’nde Türkiye’de ve Dünya’da ilkleri üretmek.

Dünya çapında en üst teknoloji ile üretim yapmak.

Ülkemize değer katacak yeni ihracat kapıları açmak.

Ar-Ge çalışmalarına önem vermek.

Pastacılık sektöründe atılımlarda bulunmak ve yeniliklere imza atmak.

Diğer uluslararası markaları taklit etmeden, etik değerlere bağlı kalarak her ürün için yeni konsept geliştirerek sektörün gözbebeği ürünler yaratmak.

 

 

VİZYONUMUZ

 

En iyi kalite, en uygun fiyat ve en iyi hizmet anlayışı ile ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamak ve Fo markasını Dünya markası haline getirmek.

 

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.