Vezneciler Şehitleri Kabirleri Başında Anıldı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen anma programına, ailelerin yanı sıra İstanbul'daki bazı emniyet müdür yardımcıları ve ilçe emniyet müdürleri, şehitlerin polis arkadaşları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Törende duygulu anlar yaşandı.

Güncel Yayın: 10 Haziran 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 10.06.2023 17:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Fatih Vezneciler’de 7 haziran 2016’da gerçekleşen hain bombalı saldırıda şehit düşen 6 polis memuru kabirleri başında anıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen anma programına, ailelerin yanı sıra İstanbul'daki bazı emniyet müdür yardımcıları ve ilçe emniyet müdürleri, şehitlerin polis arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Edirnekapı Polis Şehitliği'nde yapılan anma  saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.  

Fatih Şehzadebaşı Caddesi’nde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait iki midibüse ayrı ayrı bombalı araçla terör saldırı düzenlenmişti. Olayda, polis memurları Kadir Cihan Karagözlü, Gökhan Topçu, Duha Beker, Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan ve Yaşar Özlem ile 6 vatandaş şehit olmuş, 36 kişi de yaralanmıştı.

Şehit Kadir Cihan Karagözlü'nün ağabeyi Yasin Hakan Karagözlü, basına  yaptığı açıklamada şunları söyledi.  "Tam 7 sene geçti. Yine Edirnekapı Polis Şehitliği'nde onları rahmetle anıyoruz.. Biz devletimizin yanındayız, devletimiz de bizim yanımızda. Devletimizden tek isteğimiz idam yasasının çıkması. Biz şehit ailelerinin anca yüreği soğuyacak.  Burada şehit mezarlarının daha da çoğalmasını istemiyoruz."

Yasin Karagözlü acılarına ortak olan tüm eş dost ve akrabalarına da teşekkür ederek şöyle devam etti: ‘KARAGÖZLÜ AİLESINI YANIZ BIRAKMAYAN BAŞTA İSTANBUL EMNIYETINE, ZEYTINBURNU BELEDIYE ÇALIŞANLARINA, BAKIRKÖY ADLIYESI ÇALİSMA ARKADAŞLARIMA, ZEYTINBURNU COCUKLUK ARKADASLARIMA, ZEYTINBURNU DAVA ARKADAŞLARIMA, MHP IL BAŞKAN YARDIMCIMIZ ZAFER ÇALIŞTIRAN BAŞKANIMA, ZEYTINBURNU ÜLKÜ OCAKLARI ESKI BASKANI Nihat Kurt’a, MUHTARIMIZ Nadiye Polat’a, GOP eski muhtarimiz Alaattin Korkmaz’a,  İyi parti teşkilat başkanı Emre Kundakçıoğlu’na, Kuran-ı Kerim tilavetinde bulunan  hafizlarımıza, Demokrat Pilatformu başkanlarima, kardeşim Kadir Cihan ile emniyette beraber görev yapan silah arkadaşlarına ve İsmini unuttuğum tüm arkadaş eş dost akraba herkese acımıza ortak oldukları için sonsuz teşekkür ediyorum.

Şehit polislerin kabirlerine karanfiller bırakıldıktan sonra törene katılanlara lokma ikramı yapıldı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.