AFEX23 Avrupa Busıness Forum & Expo Pullman Otel'de yapıldı!

AFEX23 Avrupa Busıness Forum & Expo 29 -31 Ağustosta İstanbul Pullman Otelde gerçekleşti.

Güncel Yayın: 02 Eylül 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 02.09.2023 10:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Haber :Fatma Çiçek Geyik 
  AFEX23 Avrupa Busıness Forum & Expo 29 -31 Ağustosta İstanbul Pullman Otelde gerçekleşti. 
  Afrika ile ticareti geliştirmek amacı ile TÜRK-AFRİKA  İş  Adamları  Derneği TABA tarafından İstanbul  Pullman Otelde 29-31 Ağustos tarihlerinde AFEX23  gerçekleşti. 
   Etkinliğe destek amacıyla gelenler arasında Gambiya  Turizm ve Kültür  Bakanı S.Handem Junior vardı. Öncesinde heyeti ile  birlikte TABA Başkanı Fatih Akbulut'u ziyaret eden  Bakanı Hamat Bah iki ülke arasındaki ticareti geliştirmek için AFEX23'e tam destek verdiklerini belirtti. TABA'ya daveti için teşekkür eden bakan iki ülke arasındaki  ticari ve sosyal  köprünün geliştirilmesi için bu etkinliğin çok  önemli olduğunu özellikle İstanbul'un   büyük bir misyonu olduğunu belirtti ve Türkiye tarım konusunda ortaklık teklifinde bulundu. TABA  Başkanı Fatih Akbulutda THY 'nin uçtuğu destinasyon sayısının 64 olduğunu  ,büyükelçiliklerin ise 44 çıktığını amaçlarının  50 adet büyük elçilik  açmak olduğunu ve Afrika ülkeleri ile ticarein 30 Milyar Dolara ulaştığına değinerek bu organizasyonlara  devam edeceğiz dedi.
   AFEX23  Afrika İş Forumu  İstanbulda ayrıca TGRT Haber Ekonomi Müdürü Celal Toprak  moderatörlüğünde  Afrikada Yeni İş Fırsatları paneli düzenlendi. Panele TÜRKTOB Yönetim Kurulu  Başkan Yardımcısı  Savaş Akcan,İmperial Logistics DP World  Afrika  Ticaret  Müdürü  Hale Toksabay, Acar Züccaciye Ahmet Acar, The Green  Park  Otel Yönetim Kurulu  Başkanı  Adil Üstündağ, Lüks  Plastik  Genel  Müdürü  Burak Önder,TEMPO BPO Kurucusu Cemal Akar konuşmacı olarak yerlerini aldı.
   TÜRKTOB Yönetim Kurulu  Başkanı Yardımcısı  Savaş Akcan  yerli tohum ve güvenilir tarım açısından  Türkiyenin kendine yeten ülkeler arasında olduğunu belirterek  sosyal medyada gezinen asılsız haberlere  itibar edilmemesi bu haberlerin moral bozucu ve ülkemizin ticari işlerinin engellediğini vurgu yaptı.
   Yerli ve yabancı bir çok firmanın stand açtığı etkinliğe  Doğu Güneydoğu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı  Fuat Bodur,Denetleme Kurulu Başkanı  Fatma Çiçek Geyik,  İSİYAD Genel Sekreteri Betül Al,Mimar Derya Güveli,Electrozirve Pazarlama Müdürü  Salih Zeki Bayramoğlu veFatih Ok,Sheka Şükriye  Baranoğlu -Nuran Dursun,Enos Trade Levent Güdücü,European Business Club DMW Diplomatik Assoc.Işıner Güngören, Gazeteci Ekrem Uca,CLINIQA Uzm.Dr. Ömer Polat,ERUSLU Ahmet Mutlu,Türk Kızılay  Sağlık Grubu olarak fuarda yerlerini aldılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.