AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'a Silahlı Saldırıda Bir Kişi Yaralandı!

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada bölgede uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralandı.

Güncel Yayın: 10 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 10.02.2024 23:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada bölgede uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Parti temsilcilerinin yaptığı ilk açıklamalarda bir kişinin öldüğü belirtildi. Ancak daha sonra bir kişinin ağır yaralandığı açıklandı. 

İddialara göre, Yeniay’ın Kanarya Mahallesi’ndeki seçim çalışması sırasında bölgede silahlı saldırı yaşandı. Saldırının ilk olarak AK Parti’nin seçim çalışmasına yönelik olduğu ve bir kişinin yaşamını yitirdiği ileri sürüldü. Ancak saldırının AK Parti’nin seçim çalışmalarına yönelik olmadığı ve yaşamını yitiren kişinin ağır yaralı olduğu, tedavisinin de sürdüğü aktardı.

AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe saldırıdan kısa süre sonra yaptığı açıklamada, yanlış anlaşılmayla yaralının hayatını kaybettiğini duyurdu. Ancak Kabaktepe, bir süre sonra yaptığı açıklamada yaralanan yurttaşın durumunun ağır olduğunu açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Kabaktepe’den düzeltme: 'Saldırıda ölen yok yaralı var'

Kabaktepe, bir kişinin yaşamını yitirdiği ile ilgili yapmış olduğu açıklamayı sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla düzeltti. Kapaktepe’nin yaptığı açıklama şöyleydi: “Bize ilk bilgisi vefat olarak gelen vatandaşımızın ağır yaralı olarak hastanede tedavi altında olduğunu öğrendik. Hastanede vatandaşımızı ziyaret ettik. Doktorlarımız gerekli müdahaleleri yapıyorlar, vatandaşımız şu an beyin ameliyatına alınmış durumda, ameliyat devam ediyor. Ağır yaralanan vatandaşımıza Allah’tan acil şifalar diliyor, tekrardan olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.”

Yerlikaya: Bir vatandaşımız yaralandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya da paylaşımında bir kişinin yaralandığını aktardı. Yerlikaya’nın açıklaması şöyle:

“Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.