Anadolu Kadim Medeniyetler Derneği İçin İlk Adım Atıldı!

Başkanlığını Hakan Alkan'ın yaptığı ve dernek oluşumu için için yola çıktığı platformun ilk toplantısı Esenler'de yapıldı.

Güncel Yayın: 16 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 16.08.2023 09:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Anadolu Kadim Medeniyetler Platformu tanışma kahvaltısı düzenledi. 

Başkanlığını Hakan Alkan'ın yaptığı ve dernek oluşumu için yola çıktığı platformun ilk toplantısı Esenler'de yapıldı.

Mekan sahibi Esat Özkan'ın sponsor olduğu kahvaltılı toplantınya yönetim kurulu üyeleri eksiksiz katıldı. 

Hakan Alkan açılış konuşmasına şöyle başladı: 'Degerli Buyugumuz ,Akil insan ESAT Ozkan, Saygıdeğer yönetim kurulu uyelerimiz, Ve yüzyıllarca kadim medeniyetlere beşiklik etmiş olan Anadolumuzun güzel insanları, bundan kısa bir süre önce Anadolumuzun değişik renk ve tonlarını bir araya getirmek için başlattığımız dernekleşme sürecinin ilk adımı olan ‘Anadolu Kadim Medeniyatler Platformu’ meşalesini bugun burada yakmak üzere bir arada toplanmış bulunmaktayız. Evvela birbirinden değerli siz hemşehrilerimi bir arada görmekten mutluluk duyduğumu paylaşmak isterim. Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki;Biz bir hemşehri derneği olmaktan ziyade Ülkemizin tüm illerini ve kültürel değerierini önceleyen tüm sosyal ve maadi sorunlarına dokunup çözümler üreten ve stratejiler geliştiren bir oluşum için bir aradayız.

BİZİM FELSEFEMİZDE 'BEN' YOK 'BİZ' VAR

Her türlü ihtirastan ve siyasi kimlikten uzak ama bir o kadar da siyasi diyalogtan yana bir tarafta olacagız. Her türlü etnik kimliği,inanç ve kültürü bir araya getirip Anadoluluk ruhu ile bütünleştiren gücünü Kurtuluş Mücadelemizin azim ve kararlılığından alacak olan ANADOLU KADİM MEDENİYETLER DERNEĞİ Yani ANKAM inanıyorum ki kısa bir süre içinde tüm Türkiyede sorunlarımıza çözüm üreten bir umut ışığı ve dayanışma yardımlaşmada ise bir bereket güneşi olacaktır. Değerli dostlar,


HEDEFİMİZ
Anadolumuzda ihtiyaç sahibi mazlum ve mağdur duruma düşen insanlarımıza  her türlü mali,sosyal,psikolojik,manevi desteği sağlamak ve aynı amaca yönelik çalışmalarda bulunan kurum ve kuruluşlarla eşgüdüm halinde birlikte kordine olarak ilerlemektir.
Özellikle toplumun dezavantajlı grupları olan kadınlarımızın merkezde olduğu sorunlar,uyuşturucu ve diğer bağımlılıklarla ilgili gençlerimizin yeniden hayatla buluşması için yapılacak çalışmaları birlikte çalışacağımız uzman kadrolarla çözüme kavuşturmak derneğimizin önemli hedefleri arasında olacaktır.
Gençlerimizi bohem bir ortama sürükleyen bu tip sorunların nedenleri ve kurtuluş reçeteleri ile ilgili strateji geliştirmek suretiyle ilgili birimlerin de yardımıyla gerekli raporlar ve saha araştırmaları yapmak önceliğimiz arasında olacaktır.
    Derinleşen ekonomik sıkıntılarla boğuşan ve üniversitede çocuk okutan yardıma muhtaç ailelerimizin çocuklarına Burslarla destek sunmak üzere yardımsever iş insanlarını teşvik etmek ve bu konuda şeffaf bir süreçle kuracağımız yardım ağıyla bölge ve şehir ayrımı gözetmeksizin gençlerimize yardımda bulunmak hedeflerimiz arasında olacaktır.
Yine yardımlaşma misyonumuz çerçevesinde her türlü insani projelerimizi hayata geçirerek gıda-giyim,ev eşyası,fatura ödeme,barınma ve iaşe yardımları,gıda bankası oluşturma,engellilere araç temini tüm bu yardımlarla iliği rapor oluşturma ve kordinasyon oluşturmak hedefimiz olacaktır. Biz diğer yardım kuruluşlarından ayıran en önemli özellik ise hiç şüphesiz  yardıma aracı olmakla birlikte  Toplumumuzun sosyo-kültürel sorunları ile ilgili siyasetin güdümüne girmeden siyasal perspektif ve strateji geliştirmek olacaktır. Toplumsal barışımızı zedeleyen her türlü sorunu bizzat sahada araştırmak suretiyle gerekli raporlamaları tamamlayıp mevcut siyasal kadrolara strateji geliştirerek düşünce üretmek görev ve sorumluluklarımız arasında olacaktır.
 Kısacası insanımızın hem yardımına koşacağız hem de yöneticilerimizle dayanışma içinde perspektif sunarak strateji geliştireceğiz.
Toplumun tüm dezavantajlı grupların oluşum zemini araştırma sahamız olacaktır.Tüm adaletsizlikler, her türlü şiddet ve maddi- manevi sıkıntılar raporlamalarımızın konusu olacaktır.Bu olumsuzlukları gidermek de stratejik hedefimiz olacaktır  
Eğitim,spor,ekonomik ve kalkınmaya dayalı ve insan odaklı her faaliyete koşacağız.
Birlikte istişare ederek ayrılıklarımızı zenginlik olarak kabul ederek kararlarımızı vereceğiz.
Konuşmama son vermeden önce programımızı onurlandıran siz değerli dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.
Mekanını bize açarak bizi onurlandıra değerli büyüğümüz ESAT ÖZKAN Başkanımıza da tüm yönetimim adına şükranlarımı arz eder,saygılar sunarım.'

Topalntıya katılan dernek temsilcileri ve kanaat önderleri de platforma destek vermekl için toplantıya geldiklerini ve dernek olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

 

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜRLER
Hakan Alkan sözlerini katılımcılara teşekkür ederek şöyle bitirdi: 'Anadolu Kadim Medeniyet Platformu Genel Başkanı Olarak Birbirinden Değerli Ve Donanımlı  #Yönetim  Kurulu Üyelerimizle İlk İstişare toplantımızı yapıp yol haritamızı ve yönetimimizi belirledik.Bu Güzel ve Anlamlı Günde Bizleri Yanlız Bırakmayan "İstanbul Hakkari Gönüllüleri Derneği
(Kardeş Derneğimiz) Selim Mavi Kıymetli Üstad Yazarımız İsmail Hakkı Bağdat, Medyada İşini Ehliyle Yapan #Aktüel TV, Gazete ve Dergi)Sahibi Osman Islam'a,  Bizlere Çok Güzel Bir Hizmetle Onure Edip Tesislerinin Tüm Kapılarını Açıp Yönetimimizi
Ağırlayan "Onursal Başkanımız Esat Özkan'a ve Böyle Bir Günde Bizleri Yanlız Bırakmayan Kanaat
Önderlerimize,Kurum Müdürlerimize Şahsım Ve Yönetimimiz Adına Şükranlarımı Sunuyorum.'

Kahvaltılı toplantı toplu fotoğraf çekimlerinin ardından son buldu.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.