islami sohbet bizim mekan çemberleme makinası kurumsal web dini chat sohbet odaları

Bakan Kurum: Manavgat yangınının yaralarını devlet olarak sardık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Manavgat’ta 2021 yılında meydana gelen büyük orman yangınının 5’inci yıl dönümünde yaptığı paylaşımda, afetzedelerin yaralarının sarıldığını belirtti.

GÜNCEL Yayın: 28 Temmuz 2026 - Salı - Güncelleme: 28.07.2026 14:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya’nın Manavgat ilçesinde 2021 yılında meydana gelen orman yangınının 5’inci yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Kurum, yangında hayatını kaybeden vatandaşları anarak, devletin afet sonrası çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Kurum paylaşımında, “Yüreğimize ateş düşüren Manavgat yangınının bugün 5. yılı… Ormanlarımız, köylerimiz yandı, 6 vatandaşımızı kaybettik. Hepsini rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Afet sonrası yapılan çalışmalara değinen Kurum, devletin her zaman vatandaşların yanında olduğunu belirterek, “Her afette olduğu gibi devlet olarak milletimizin yaralarını sardık. 1 yılda yaptığımız yuvalarda şimdi huzur ve mutluluk var.” dedi.

Manavgat yangınında büyük zarar oluşmuştu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Temmuz 2021’de başlayan orman yangını, Türkiye’nin en büyük orman yangınları arasında yer aldı. Günlerce devam eden yangında çok sayıda mahalle etkilenirken, ormanlık alanlar ve yerleşim bölgelerinde ciddi zarar meydana geldi.

Yangının ardından bölgede hasar tespit çalışmaları yapılırken, vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için yeni konut ve altyapı çalışmaları başlatıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.