Bir Başarı Öyküsü: Tuğba Koç Koldaş

Tuğba Koç Koldaş genç bir girişimci. Özel tasarım, houtcure atölyesinde birbirinden farklı kıyafetlerle adından söz ettiriyor.

Güncel Yayın: 24 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 24.04.2023 19:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Röportaj: Fatma Çiçek Geyik  

Tuğba Koç Koldaş genç bir girişimci. Özel tasarım, houtcure atölyesinde birbirinden farklı kıyafetlerle adından söz ettiriyor.

Beyoglu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız 'ın eşi Necibe Seyhan Yıldız hanımefendi, Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan'ın eşi Aysel Özkan hanımın ve bir çok ünlü ismin de tasarımlarını yapan aynı zamanda styling (giyim koçu, gardrop düzenleme) alanında da kendini geliştirmiştir.

Eğitimlerini Çolpan İlhan Moda Tasarım okulunda tamamlamış olup Usta öğreticilik de yapmaktadır.

 

MASUMLAR APARTMANI HAYATIMIZIN HER YERİNDE

 

Tuğba hanımın kendi söylemiyle ;  Gençlik yıllarında uzunlar bir turizm seyahat acentasında rehberlik yapıyordum,ancak evlilik sonrası farkına varmadan (obsesi kompulsif) temizlik takıntısı oldum, bu da rutin yaşantımda aksaklıklara yol açtı. Yaşamımdaki olumsuzluklar yüzünden bir psikoloğa başvurdum bana farklı bir uğraş bulursan bu hastalıktan kurtulacagımı söyledi Sevgili Teyzem Nihal Şamdan kendiside ustası olduğu modelistligin şifa niyetine en uygun iş olabileceğini söyledi ve ilk iş olarak atölyesini kullanım için bana verdi,Gerisi çorap söküğü gibi geldi kendisine bu işi yapabileceğime inandığı ve desteklediği için müteşekkirim.

 

YAPAMAM YAPARSIN

 

Yapamayacagımı sandığım herseyi başardım.

Bir gün Laleli ye deri almaya gittimde yıllardır görmediğim çocukluk arkadaşıma rast geldim.Hoş bir sohbetten sonra kendisinin yurtdısı bağlantıları çok olduğu için iselbiseleri talep etmişler Fransadan yaparmısın dedi yapamam dedim                                                        Hemen red ettim.Çünkü bu konuyla ilgili ne bir deneyim ne bir alt yapım yoktu,gelenekten gelme terzilik(Annem ve teyzemden)Ben böyle tepki gösterirken arkadaşım ısrarla ben seni tanıyorsam bu işi yaparsın dedi.Yaparsın yapamam derken bugün gördüğünüz üzre hem işelbileri,otel tekstili,doktor,kıyafetleri,okul formaları,polarlar,spor formaları,promosyon ürünler atölyelerimde bu tür işler yapıyorum

  Beyoglunda çok işlevli, butik atölyemde var burda özeldikim,houtcure, tasarımürünler yapıyorum.Eviminde bulunduğu apartman dairesinin giriş katında  atölyem,böylece bir anne bir eş olarakta hem evimin işlerini aksatmamış oluyorum hemde ekonomik bir açıdan para kazanarak sevdiğim bir işi yaparak Şifalanıyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.