“Bir Başka Antalya” Sanat Çalıştayı'nın Sponsoru: Kilit Grup

“Bir Başka Antalya” sanat çalıştayı, sanatçıların farklı disiplinlerdeki eserlerini bir araya getirerek Antalya’nın farklı yüzlerini ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Güncel Yayın: 03 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 03.12.2023 18:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Antalya Kültür Sanat (AKS) tarafından düzenlenen “Bir Başka Antalya” sanat çalıştayı, 11 sanatçının katılımıyla gerçekleşiyor. Çalıştayın basın lansmanı, Nirvana Cosmopolitan Hotel’ de gerçekleştirildi. Antalya Kültür Sanat’ın, Antalya’nın kültür sanat alanında daha fazla tanınmasını sağlamak ve Antalya üzerine çalışmalardan oluşan, kent kültürü ve tarihine ışık tutacak bir çağdaş sanat koleksiyonunun temellerini atmak amacıyla düzenlediği “Bir Başka Antalya” sanat çalıştayı, sanatçıların farklı disiplinlerdeki eserlerini bir araya getirerek Antalya’nın farklı yüzlerini ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Nirvana Cosmopolitan Otel, Kilit Grup ana sponsorluğunda, ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Antalya Kültür Sanat’ın sürdürülebilir bir kültürel gelecek için Türk resminin önemli sanatçılarıyla gerçekleştirdiği ve dört yıllık bir periyoda yayılacak bir kültür sanat projesi olan “Bir Başka Antalya “sanat çalıştayı ve sergisine 25 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. 

Kilit Grup ana sponsorluğunda Nirvana Cosmopolitan’da başlayan, küratörlüğünü Prof. Dr. Mustafa Ağatekin ‘in yaptığı çalıştaya, ressam Devabil Kara, Fevzi Karakoç, Habip Aydoğdu, Hanefi Yeter, Reyhan Abacıoğlu, Serpil Yeter ve Zeliha Akçaoğlu katılıyor. Cumhuriyetin sanat mirasının taşıyıcıları Türk ressamların Antalya’yı anlatacakları seçki, 2 Aralık 2023 – 14 Ocak 2024 tarihleri arasında Antalya Kültür Sanat’ta sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. “Bir Başka Antalya” basın lansmanı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve ATSO Vakfı Başkanı Ali Bahar, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Nirvana Otel CEO’su Korhan Alşan, ATSO Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO Meclis Üyesi Ömer Gilan, ATSO Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Onur Özer, ATSO Vakfı Genel Müdürü Gülay Şahin, Çalıştay ve Sergi Küratörü Prof. Mustafa Ağatekin, Seramik Sanatçısı Şebnem Bahar ve sanatçıların katılımıyla gerçekleşti.

“ANTALYA, KÜLTÜR VE SANAT POTANSİYELİ YÜKSEK BİR İLİMİZ”

Çalıştayın basın lansmanında konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya’nın kültür ve sanat potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirtti. Bahar, bu çalıştayın Antalya’nın sanat dünyasına yeni bir soluk getireceğini ve yerel sanatçıların daha fazla tanınmasını sağlayacağını ifade ederek; “ATSO olarak şehrimizin resimlerini, çok değerli sanatçılarımızla birlikte Antalya’mıza kazandırarak AKS çatısı altında sanatseverlerin beğenisine sunacağız. Antalya’mızın envanterine girecek kalıcı eserler ortaya çıkartacağız. Bunun gururuyla bugün karşınızdayız. Sanatçılarımıza, değerli küratörümüze bu projede bizlerle oldukları ve verdikleri destek için ayrıca çok teşekkür ediyorum.  Kilit ailesine de projemize verdikleri destekten ötürü teşekkür ederim, bu konuda Antalyalı bir aile olarak kentimize ne kadar değer kattıklarını görüyoruz. Bir hafta sürecek çalışmaların ardından, eserlerimizle AKS’ta sizlerle buluşacağız. Çok heyecan duyduğumuz bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğu içindeyim. Kültür ve sanat ile şehrimizin karşısındayız. Birçok alana dokunuyoruz, zaten en başından beri şehrimizin lobisini yapacağımızı söylemiştik. Bunu da her alanda yaptığımızı kentimize gösteriyoruz. Her yıl sanatçılarımızla Bir Başka Antalya projesinde ATSO’ nun, AKS’ ın ve Antalya’mızın envanterine yeni sanat eserlerini kaydetmiş olacağız” dedi.   Ayrıca Ali Bahar, ATSO olarak kültür ve sanat etkinliklerine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

“AMACIMIZ, OTELİMİZİ BİR SANAT OTELİ HALİNE DÖNÜŞTÜRMEK”

Nirvana Otel CEO’su Korhan Alşan ise; “Biz Nirvana markasında 2019 yılından bu yana bir farklılaşma süreci içerisindeyiz. İlerleyen dönemdeki turizm trendlerini gördüğümüz zaman artık o eskiden bildiğimiz turist profilinin dışında bir profil geliyor. Bu yeni gelen profilin gittiği tatil yöresinde sadece deniz, kum, güneş değil farklı şeyler de aradığını görüyoruz. Bunların başında; o şehrin yerel değerlerine ilgi duyma, özellikle kültür ve sanat konusunda yüksek merak duyma geliyor. Çünkü kültür ve sanat aslında biraz da o bölgenin tarihten gelen özelliklerine dair de ipuçları veriyor. Yine sürdürülebilirlik kavramı ile birlikte; o yörenin kendi sanat değerlerine, kültür değerlerine sahip çıkma özelliği de son derece önemli. Biz, bu işin sürdürülebilir kılınması adına özellikle sanat konusuna odaklanmamız gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca, Antalya'nın köklü yerli ailelerinden olan KİLİT ailesinin 1955'ten bu yana gelen ve Türkiye'ye olan borcunun da bir nevi ödenmesi adına, bu segmentin önemli olduğuna inanıyoruz. Amacımız, Nirvana Cosmopolitan Otel'i sadece bir tatil oteli olmanın ötesinde bir sanat oteli haline dönüştürmek. Bu otel, yerel değerlere ve yerel gastronomiye sahip çıkmakla kalmayıp aynı zamanda yeni medya diye adlandırdığımız dijital sanat dünyasına uygun mekanları barındırıyor. Hatta bir sanat galerisi de inşa ederek özellikle yetenekli ama sosyo-ekonomik anlamda uygun pozisyonlara sahip olmayan genç sanatçılara motivasyon kaynağı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bir Başka Antalya” sanat çalıştayı boyunca sanatçılar, Antalya’nın tarihi ve kültürel dokusundan esinlenerek eserlerini oluşturacak. Çalıştay sonunda ise bu eserler, bir sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Antalya kökenli olan Kilit Grup “Bir Başka Antalya” sanat çalıştayı ile; Antalya'ya Türk resim sanatının önemli ressamlarının eserleri ile görerek Antalya’nın farklı bir perspektifini keşfetme fırsatı da bulabilecek.

Kilit Grup; Antalya için yapılan sanat, kültür, spor alanlarında birçok etkinliğe ev sahipliği yaparak desteklemeye devam ediyor.

 

KİLİT ŞİRKETLER GRUBU HAKKINDA:

Turan Kilit tarafından 1955 yılında Kristal Züccaciye Toptan ve Perakende Ev Gereçleri ismi ile faaliyetleri başlayan Kilit Grup, 12.000’e varan çalışanı ve çatısı altında bulundurduğu markalar zinciri ile ürün ve hizmet sektöründeki başarısını kanıtlamış bir şirketler grubudur. Kurulduğu günden bu yana kapsamlı yönetim anlayışı ile üreterek gelişen bir kültürü sürdürmektedir. Grubun temelini oluşturan Kristal Züccaciye Toptan ve Perakende Ev Gereçleri daha sonra Galeri Kristal ismini almış ve zaman içerisinde otel ekipmanları sektöründe uzmanlaşarak 60.000’den fazla ürün çeşidi ile Türkiye’nin öncü firmalarından birisi olmuştur. Kilit Grup 2005 yılında Kilit Hospitality Group (KHG) ile turizm sektöründeki ilk yatırımlarının temelini atmıştır. KHG çatısı altında yer alan Crystal Hotels ve Nirvana Hotels ülkenin en büyük yatak kapasitesine sahip otel zincirlerindendir. Kilit Grup, öncü ve geleceğe dönük ruhunu yeni bir yaşam tarzına yansıtan son dönem projeleri Cosmos Theatre ve Cosmos Moonlight’ı hayata geçirmiştir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.