Çekimleri 6 Ülkede Yapılan Fortune Zafer'in Filmi Mesken İddialı Geliyor!

Son çekimleri Antalya'da tamamlanan Mesken filminde Türk aktör Yakup Konca ve Rus aktris Liana Bakirova başrolleri paylaştı.

Magazin Yayın: 22 Eylül 2024 - Pazar - Güncelleme: 22.09.2024 18:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Senarist ve yönetmen fortuna Zafer'in yayınladığı ilk fragmandan itibaren büyük beğeni toplayan uzun metrajlı Mesken filminin çekimleri 6 ülkede, İstanbul, Antalya, San Diego ABD, New York ABD, Moskova Rusya, Cannes Fransa, Roma İtalya, Rio de Janeiro Brezilya setlerinde oldu. 2024'ün ilk aylarında Antalya'da mekan çekimleri de tamamlanan Mesken filminde 30 kişilik yan kadrolarıyla birlikte Türk aktör Yakup Konca ve Rus aktris Liana Bakirova başrolleri paylaştı. Geçmişte 3 tane Hollywood yapımında yer alan oyuncu Akın Aybak en son Mesken filminde rol aldıktan bir kaç ay sonra vefat etti. 

 

Mesken filmi için 1 yılda 40 kilo veren ünlü başrol oyuncusu Yakup Konca, 30 yılı aşkın süredir rol aldığı 50'den fazla sinema filmi, dizi film ve televizyon programları ile tanınır. 90'larda yetenek yarışmasında ödül alarak Türkiye'de tanınan aktör, usta oyuncu Öztürk Serengil'in vefatına kadar uzun yıllar birlikte çalışmıştır. Türk Sineması'nda değişken karakterleriyle özel ve sadık bir izleyici kitlesi kazanmıştır.

 

Rus aktris Liana Bakirova Türkçe bilmemesine rağmen filmde Melanie rolünü Türkçe oynadı. Rusya'da uluslararası markaların reklamlarında rol alan Liana, ilk kez bir sinema filminde yer aldı. Halen Rusya'daki aile şirketinin de yöneticiliğini yaparken Antalya'ya sürekli gidip geliyor ve en büyük hayali olan İstanbul'a hayranlığı var. Kariyerine oyuncu olarak devam etmek istiyor.

 

Sektördeki 30 yıllık sunuculuk ve yönetmenlik tecrübesini Mesken filmine yansıtan bağımsız senarist ve yönetmen fortuna Zafer, sinema filminin planını yıllar öncesinden yaptığını belirtiyor. ''90'lı yıllarda diyordum ki, şu anki tempoyla filme ayıracak vakit bulamam ama her gün notlarımı alıp 40'lı yaşlardan sonra film çekmeye başlayacağım. Yani bu film, yılların birikimi ve planlamasıyla ortaya çıktı. Farklı konusu ve kendine has tarzıyla, izlendiği zaman bambaşka bir film olduğu anlaşılacaktır'' diye özetliyor.

 

Müzikalitesine çok güvenen Mesken filminin müziklerinden biri, ABD'de yaşayan ünlü tekno müzik yıldızı Tuğçe San'a ait. Diğeri Fransa'daki şarkıcı Jansowah'a ait. Bir sürpriz olarak Fortuna Zafer'in rap downtempo parçası ve ayrıca Yakup Konca ile Liana Bakirova'nın seslendirdiği parça da filme renk katıyor.

 

Mesken, Gerilim, Gizem, Macera, unsurlarını çok iyi kullanarak klasik yerli yapımlardan beklenenden farklı bir filmle sinema izleyicisini cezbedecek. Mesken filminin ruhunu yansıtan ilk fragmanla birlikte uluslararası saygın yabancı festivallerden de davetler alan yönetmen, tercihini festivallerden önce, beyaz perdeden yana kullanıyor. Filmin ilk galası 22 Ekim 2024'te İstanbul Mecidiyeköy Torun Center Sinemaları'nda Türkiye'de ilk defa ''Halloween Partisi'' konseptiyle yapılacak.

 

Resmi Web Sitesi: www.meskenfilmi.com

IMDB: https://www.imdb.com/title/tt22505672

FRAGMAN / TRAILER 4K: https://www.youtube.com/watch?v=RqOj_Bo0bSk

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.