Çirkin, Prömiyerini İKSV Tiyatro Festivali’nde Yapacak

Tiyatro ve dijital enstalasyonun bir araya geldiği Çirkin oyununun prömiyeri İKSV Tiyatro Festivali kapsamında 2 Kasım Perşembe günü Hope Alkazar’da gerçekleşecek.

Güncel Yayın: 31 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 31.10.2023 17:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

 

Tiyatro ve dijital enstalasyonun bir araya geldiği Çirkin oyununun prömiyeri İKSV Tiyatro Festivali kapsamında 2 Kasım Perşembe günü Hope Alkazar’da gerçekleşecek.  Tiyatro dünyasına yepyeni bir deneyim alanı sunacak oyunda seyirci de kendini dijital görsel uygulamaların içinde bulacak. Nihal Yalçın ve Onur Berk Arslanoğlu’nun yer aldığı Çirkin, haftada iki kez Beyoğlu Hope Alkazar’da sahnelenecek.

Mekana özel yepyeni bir deneyim olarak tasarlanan, Firuze Engin’in kaleme aldığı ve Güray Dinçol’un yönettiği, Nihal Yalçın ile Onur Berk Arslanoğlu’nu buluşturan Çirkin; seyirciyle ilk kez 2 Kasım’da buluşacak. İKSV Tiyatro Festivali kapsamında prömiyer yapacak olan oyun; festival sonrasında haftada iki kez Beyoğlu Hope Alkazar’da sahnelenmeye devam edecek. 

Tiyatro ve dijital enstalasyonu buluşturan Çirkin; Anadolu masallarına dayanan gerçek üstü bir ihanet hikayesini anlatıyor. 

 

Birçok farklı teatral stilden esinlenen oyunculuk yapısı ve reji biçimini çağdaş tiyatro enstrümanları ile buluşturan oyun, masalsı ve mitik evrenini teknolojinin olanaklarıyla birleştiren özgün bir sahne dili yaratıyor.

 

Hollanda Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu aracılığıyla destekleniyor Kaleidoscope Fonu Dönüşüm Geliştirme Ödülü alan Çirkin’de yer alan her sahne için özel bir “immersive” (kapsayıcı) sekans tasarlanıyor.

Oyunun Konusu:

Bin yıllardır yaşayan, çirkin bir mahluk olan Şiva, kendisiyle birlikte lanetlenerek ölümsüzlük cezasına çarptırılan tavuk ile beraber geçmiş ve bugün arasında gezinmektedir. Zamanın dışına atılmış bu iki karakterin didişmeleri bir yandan sahnedeki anlatı evreninde gerçekleşirken bir yandan da duvarlardaki etkileşimli görüntü evreninde hikâyenin geçmişine ait parçalar canlanır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.