Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.

İstanbul’da 4 gurbetçinin hayatını kaybettiği olaylar ile TSK’ya ait uçağın düşmesi dahil birçok başlıkta “soruşturmalar titizlikle sürüyor, kastı veya hatası olan kim varsa ortaya çıkarılacak” dedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı’nda hem iç politika hem de güvenlik gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Konuşmasında, son günlerde kamuoyunu sarsan iki ayrı trajik olayla ilgili yürütülen süreçlere değinen Erdoğan, “İstanbul’da 2’si çocuk 4 gurbetçimizin ölümüne ilişkin soruşturma büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir. İki hafta içinde gerçekleşen her iki olayda da hatası veya kastı olan kim varsa tespit edilecek, kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır.” ifadelerini kullandı.
“Uçağın düşüş nedeni titizlikle inceleniyor”
TSK’ya ait askeri uçağın düşmesiyle ilgili çalışmalara da değinen Erdoğan, teknik incelemelerin çok yönlü sürdüğünü belirterek, “Neden-sonuç ilişkisi tüm detaylarıyla ortaya çıkarılacak” mesajı verdi.
Dilovası’ndaki yangın için taziye
Kocaeli Dilovası’nda meydana gelen ve can kaybına yol açan yangınla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.
Ekonomide Cumhuriyet tarihinin rekoru
TÜİK’in verilerine atıf yapan Erdoğan, iş gücü sayısının 35 milyon 568 bine yükseldiğini, işsizlik oranının ise 29 aydır tek hanede seyrettiğini vurguladı.
Ekim ayı ihracatının yüzde 2,3 artarak 24 milyar dolara çıktığını belirten Erdoğan, “Yıllıklandırılmış ihracat 270,3 milyar dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı.” dedi.
İhracatçılara “akıncı beyleri” benzetmesi yapan Erdoğan, üretim ve ihracata verdikleri desteğin süreceğini açıkladı.
CHP’ye eleştiri: “Siyaset değil yalan üretiyorlar”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde CHP yönetimini sert sözlerle eleştirerek, ana muhalefetin politikalarını “tükenmişlik sendromu” olarak nitelendirdi.
CHP’nin grup toplantısında yayınlanan videolara atıfta bulunan Erdoğan, “Ellerinde eser yok, hizmet yok. Video yapacaklarsa kendi yolsuzluk dosyaları onlara birkaç yıl yeter.” ifadelerini kullandı.
“Bu hesap siyasi hokkabazlıkla kapatılamaz”
İBB ile ilgili yürüyen dava sürecine değinen Erdoğan, AK Parti’nin bu sürecin tarafı olmadığı mesajını yineledi. “Yargıyı hedef alarak hesap kapatamazsınız.” diyen Cumhurbaşkanı, adaletin tarafsızca işleyeceğini vurguladı.
“Gönül coğrafyamıza kimse sınır çizemez”
Dış politika mesajlarında Türkiye’nin bağımsızlık ve bölgesel vizyonuna vurgu yapan Erdoğan, hiçbir ülkenin iç işlerine müdahale niyetlerinin olmadığını belirterek, “Gönül coğrafyamıza kimse sınır çizemez. Sınırlarımızı canla başla koruyacağız.” dedi
“Terörsüz Türkiye sürecinde büyük ilerleme var”
Cumhurbaşkanı, son dönemde “Terörsüz Türkiye” başlığı altında yürütülen temaslara özellikle değindi.
DEM Parti’nin tutumunun sürece katkı sağladığını belirten Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de “cesur ve yol gösterici açıklamalarıyla” önemli bir destek sunduğunu söyledi
“Türkiye, yarım asırlık terör prangasını kırma noktasına geldi” diyen Erdoğan, tüm siyasi partileri yapıcı destek vermeye çağırdı.
“Kazanan kardeşlik olacaktır”
Konuşmasını birlik ve dayanışma vurgusuyla tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,
“Niyet hayr, akıbet hayr… Bu süreçten kazançlı çıkacak olan kardeşliğimizdir.” dedi..











