Elite Naturel, Rüya Organik’i Devir Aldı

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen organik ürün üreticilerinden Elite Naturel sürdürülebilirlik çalışmaları ve karlılık oranını artıracak yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Güncel Yayın: 12 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 12.09.2023 12:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
 
 
Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen organik ürün üreticilerinden Elite Naturel sürdürülebilirlik çalışmaları ve karlılık oranını artıracak yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket güçlü ve sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda Rüya Organik Gıda ve Enerji Sanayi şirketinin paylarını devir aldı.
 
Tohumdan son yuduma kadar her aşaması sertifikalı organik ürünlerini 4 kıtada 23 ülkeyle buluşturan Elite Naturel, esas faaliyet konuları arasında elektrik enerjisi üretimi olan Rüya Organik Gıda ve Enerji Sanayi şirketini satın aldı.
Gerçekleştirdikleri satın alma ile ilgili değerlendirmede bulunan Elite Naturel İcra Kurulu Başkanı Çağrı Eşmekaya, “Sürdürülebilirliği şirket kültürü olarak benimsiyor ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak birçok çalışmayı tek tek hayata geçiriyoruz. Şirket olarak hem kurumsal yapıda hem de üretimde karbon ayak izimizi sıfırlamak için çalışıyoruz.  Güçlü ve sürdürülebilir büyüme hedefimiz doğrultusunda attığımız adımlardan biri de Rüya Organik Gıda ve Enerji Sanayi şirketini satın almak oldu. Gerçekleştirdiğimiz bu satın alma ile birlikte tükettiğimiz enerjiyi kendi ürettiğimiz temiz enerjiden sağlayacak GES yatırımı kurulumunda kullanmayı hedefliyoruz. Amacımız karbon emisyonu oranımızı azaltarak, karbon nötr bir şirket olmak” dedi. 
 
Elite Naturel Hakkında
Kurulduğu günden bu yana marka amacı, insanların sağlıklı yaşam sürmelerine doğanın iyileştirici gücüyle sürdürülebilir bir katkı sunmak olan Elite Naturel, yaklaşık 8 bin sözleşmeli çiftçisi ile yaklaşık 766.000 hektar organik tarım arazisinde yetişen meyve ve sebzeleri, endüstri 4.0 sistemiyle kurulan makine parkurunda el değmeden işleyerek tohumdan son yuduma kadar her aşaması izlenebilir ve sertifikalı organik ürünlere dönüştürüyor. Yüzde yüz soğuk sıkım teknolojisiyle üretilen ürünlerinin tamamı, %100 organik, şeker ilavesiz, vegan, glütensiz, GDO’suz ve hiçbir katkı maddesi içermeyen Elite Naturel, geliştirdiği yenilikçi ürünlerle meyve suyu ve sağlıklı atıştırmalık sektörlerinde anlamlı bir ayak izi bırakma konusunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  ABD, Avrupa Birliği, Kanada, Japonya, Çin ve Kore gibi organik üretim şartları çok sıkı olan ülkelerin organik sertifikalarına sahip olan Elite Naturel, bugün 4 kıtada yaklaşık 23 ülkede ürünlerini sağlıklı yaşamı benimseyen tüketicilerle buluşturuyor. Gerçekleştirdiği yeni yatırımla saatte 15 ton yaş meyve ve sebze işleme ve saatte 20 bin şişe dolum kapasitesine sahip olan Elite Naturel, Türkiye ve dünyadaki müşterileri için yüzde yüz organik meyve ve sebze suları, meyve sebze püreleri, smoothieler, soğuk demleme bitki çayları, fonksiyonel ve arındırıcı içecekler ile çocuklar için atıştırmalıklar üretmeye devam ediyor.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.