En Keyifli Şehre Dönüş Etkinlikleri İçin Mobilet’te Yeriniz Hazır

Uzun bir tatil dönemini geride bırakan öğrencilerin hem eğlenecekleri hem de öğrenecekleri birbirinden renkli etkinlikler için şimdi Mobilet’te yeriniz hazır.

Kültür Sanat Yayın: 07 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.09.2023 14:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 16 dk.
Google News

 

 

Uzun bir tatil dönemini geride bırakan öğrencilerin hem eğlenecekleri hem de öğrenecekleri birbirinden renkli etkinlikler için şimdi Mobilette yeriniz hazır. İstanbul, Ankara ve Bursada gerçekleşecek sıra dışı ve birbirinden eğlenceli onlarca etkinliğin yer aldığı Mobilet, tatil dönemini geride bırakan minik misafirlerin şehre dönüşte de yüzünü güldürmeyi sürdürüyor.

 

Bilet alma deneyimini, öncesini ve ötesini kapsayacak şekilde yeniden tanımlayan sosyal keşif ve planlama platformu Mobilet, uzun bir tatil dönemini geride bırakan minik katılımcılar için şehre dönüşün keyfine keyif katacak dopdolu etkinlikler sunuyor. İstanbul, Ankara ve Bursa’da gerçekleşecek onlarca çocuk etkinliği ile hem çocuklar hem de ebeveynler şehre dönüşün keyfini çıkaracak. 

 

İstanbulda şehre dönüşün keyfi dört bir yana yayılıyor

“Bir insan en son ne zaman bahsedilmekten vazgeçilirse, o zaman ölmüş sayılır.” diyen Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu rock türünün kurucularından Barış Manço’nun yaşadığı ve eserlerini ürettiği evi, Kadıköy Belediyesi tarafından yenileyerek bir müze-ev haline dönüştürdü. Türkiye müzik tarihinin efsanelerinden Barış Manço Evi Pazartesi ve resmî tatil günleri dışında her gün 09:00-16:00 saatleri arası ziyaretçilerini ağılamayı bekliyor.   

 

Yaz tatili ardından okula başlama heyecanını YogaŞala’nın deneyimli hocası Betül Eroğlu ve Çocuk Yoga Eğitmeni Seren Alçeh’in yürütücülüğünde “Yalıda Okula Dönüş Yogası” ile dinginleştiriyoruz. 16 Eylül Cumartesi sabahı Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşecek etkinlikte ebeveynler Betül Eroğlu ile Vinyasa Yoga yaparken çocuklar ise Seren Alçeh ile oyun ve masallar ile yoga pozlarını ve nefes tekniklerini öğrenme fırsatı yakalayacak.

 

Sakıp Sabancı Müzesi Öğrenme Programları, farklı yaş gruplarından çocuklara ve ebeveynlere yönelik farklı temalarda gerçekleştirdiği atölyeler ile yaratıcılığı beslemeye devam ediyor. Atölye Pikolo tarafından tasarlanan atölyeler ile hem çocuklar hem de ebeveynler şehre dönüşte de keyifli ve öğretici zaman geçirmeye devam edecek. Müze bahçesinde sergilenmekte olan 22 adet taş eserden oluşan Sakıp Sabancı Müzesi Arkeolojik Eserler Koleksiyonu atölyenin ilham kaynağı olacağı ve katılımcıların müze bahçesinde yapacakları keşifte karşılarına çıkan sütunları ve başlıklarını inceleme fırsatı bulacağı “Çocuk Atölyeleri: Geçmiş Zaman Sahnesi” 16 Eylül Cumartesi günü; Fransız ressam Edgar Degas’ın dans temalı eserleri ile farklı dokuların keşfedileceği ve ritim ve dansın doku avına çıkan çocuklara ilham olacağı “Pusetli Aileler: Müzede Doku Avı - Edgar Degas” 22 Eylül Cuma günü; çocukların duyu kutularındaki şekilleri keşfedeceği ve ardından farklı şekilleri birleştirerek kendi salyangoz figürlerini oluşturma imkanı bulacağı, Henri Matisse’in eserlerinden ve sanat pratiğinden hareketle hazırlanan “Pusetli Aileler: Müzede Şekil Avı - Henri Matisse” ve bir yandan doğadan toplanan malzemelerle portreler oluşturma, bir yandan da portre ve otoportre kavramlarını yakından tanıma fırsatı sunan Agnes Denes’in Yaşayan Piramit eserini inceleyip ekolojik sanatı ve yerleştirme sanatının konuşulacağı “Çocuk Atölyeleri: Bahçede Ne Saklı?” 30 Eylül Cumartesi günü Sakıp Sabancı Müzesi’nde minik katılımcılarını ağırlamayı bekliyor.

 

Tiyatronun büyülü dünyasını, dansın ritmini, resimlerin renklerini ve sanatın daha birçok güzelliğini keşfetmek için sanat severler Beşiktaş’ta “Z Sanat Festivali”nde bir araya geliyor. Tüm yaş grupları, aileler, gençler, sanatseverler, yerel topluluk ve öğrenciler için tiyatro oyunları, çocuk oyunları, resim atölyeleri, dans workshop'ları ve çok daha fazlasına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Z Sanat Festivali, 16-17 Eylül tarihlerinde Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde sanatın gücüyle bir araya gelen herkesi unutulmaz anlar yaşamaya ve sanatın büyülü dünyasına adım atmaya davet ediyor. 

 

Jules Verne’in unutulmaz klasiği “Seksen Günde Dünya Turu” Cem Engin uyarlaması ve rejisi ile minik tiyatro severlerle buluşmayı sürdürüyor. Dünya turunu tamamlayan kişinin çok önemli bir bilgi öğreneceğini bilen Phileas Fogg, bu bilgiyi öğrenmek için uşağı Passepartout ile dünya turuna çıkmaya karar verir. Yolculuk boyunca pek çok maceraya atılan ikili aynı zamanda serüvenleri boyunca dostluk, sevgi, birlikte olmak, başarmak için mücadele etmek gibi birçok kazanım da elde ederler. Başrollerini Esma Nur Yılmaz, Okan Can, Manolya Elmasrı, Paşa Erdoğmuş ve Ercan Şekerci’nin paylaştığı ve her yaş grubuna hitap eden bu keyifli macera; 16 Eylül Cumartesi günü saat 13:00 ve 15:00 gösterimleriyle Duru Tiyatro Ataşehir sahnesinde, 17 Eylül Pazar günü saat 13:00 ve 15:00 gösterimleriyle Besa Sahne Cevahir’de ve 30 Eylül Cumartesi günü saat 15:00’de Trump Sahne’de minik tiyatro severlerle buluşacak.

 

Oliver Twist şanslı bir çocuk değildir ama sıradan bir çocuk da değildir. Kocaman ve tertemiz bir kalbi vardır. Yetimhanede büyüyen kimsesiz bir çocuk olan Oliver’ın yolu bir hırsız çetesi kesişir. Yeni bir hayat kurduğunu düşünen Oliver, Kötü kalpli insanların arasına düştüğünden habersizdir. Hırsızlık gibi ağır bir suçla mahkemeye çıkan Oliver, Bay Brownlow yardımı ile oradan kurtulur. Bay ve Bayan Brownlow’un evinde yaşamaya başlayan Oliver, asıl önemli olanın aile, sevgi ve dostluk olduğunu anlar. Jules Verne’in bir başka sevilen hikayesi olan Oliver Twist, Tiyatro WE yapımıyla 17 Eylül Pazar günü saat 13:00 ve 15:00 gösterimleriyle Duru Tiyatro Ataşehirde, 30 Eylül Cumartesi günü saat 13:00 ve 15:00 gösterimleriyle Torium Sahnede, 1 Ekim Pazar günü saat 13:00 ‘teki gösterimiyle ve 8 Ekim Pazar günü saat 13:00 ve 15:00 gösterimleriyle Besa Sahne Cevahirde İstanbullu minik tiyatro severlerle buluşacak. 

 

Klasik bir bale eseri olan "Fındıkkıran" Tchaikovsky’nin besteleriyle şimdi ilk kez tiyatro sahnesinde. Ernst Theodor Amadeus Hoffmann’ın “Fındıkkıran ve Fareler Kralı” isimli kitabından "Fındıkkıran" adıyla bale eseri olarak sahneye uyarlanan ve klasik bale eserleri arasında yerini alan eser hem müzik hem de tiyatro sever miniklerle buluşmaya hazırlanıyor. 2 yaş ve üzeri tüm yaş izleyiciler için uygun olan eserde çocuklara cesaretin ve kardeş sevgisinin önemi vurgulanmaktadır. İlk kez tiyatro sahnesine uyarlanan eserde sahnede minik izleyicilere bale bölümlerinin yanı sıra Hoffman'ın hikayesinden alıntılar da sunuluyor. Çağdan Büyük’ün yönetmenliğini üstlendiği “Fındıkkıran ve Fareler Kralı” 7 Ekim Cumartesi günü saat 13:00 ve 15:00 gösterimleriyle Trump Sahne’de minik izleyicilerin karşısında olacak.

 

Beceriksiz Kralın Öyküsü”, 3 yaş ve üzeri çocuklara anlattığı müzikli hikâyede merdivenlerden bile inemeyen, her şeyi kırıp döken bir kraldan bahsediyor. Oyunda bütün bu talihsiz olaylar şans eseri saraya gelen biriyle değişirken, bu hikâyeyi izlemek isteyen çocuklar 8 Ekim Pazar günü saat 13:00’de DasDas’ta buluşacak. Bazen dinlemek bile bir şeyleri değiştirmek için yeterli olurken, Kora doğanın seslerini ve söylediklerini dinleyip kuşlara yol arkadaşlığı yapıyor. Kora’ya hikâyede bu sesleri ilk zamanlarda duymakta zorluk çeken Mori eşlik ediyor. Özlem Ovalı ve Alper Baytekin’in yazdığı bu keyifli çocuk oyununu izleyen minikler hikâyeyi dinlerken bazen denizin altında bazen de gökyüzünde kuşlarla bir araya geliyor. “Kuşlara Fısıldayan Kız” 22 Ekim Pazar saat 13:00’de DasDas’ta minik tiyatro severlerle buluşacak.

 

Küçücük odasına kocaman galaksileri sığdıran Can Kaptan'ın ufak bir sorunu vardır. Her bir parçasını kendi elleriyle yaptığı, son teknoloji sistemlerle donattığı ve günlerini, haftalarını, aylarını harcadığı uzay aracı Gezgin çalışmıyordur. Can, hayallerini süsleyen yıldızlardan, keşfedeceği gezegenlerden ve türlü uzay maceralarından vazgeçmek üzereyken Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan bir astronot gelir. Bu gizemli astronot, fırtınalı bir gezegende mahsur kalmış uzay kedisini kurtarmak için Gezgin'e ihtiyaçları olduğunu söyler. Can, Gezgin'in çalışmadığını söylese de astronot eksikleri tamamlayıp uzay aracını çalıştırmayı başarır. Can, artık ilk uzay macerasına yelken açmaya hazırdır. Can Kaptan'ın bu kozmolojik serüveninde karşısına çeşitli zorluklar çıksa da artık hayallerinin peşini bırakmamakta kararlıdır. Fırat Aygün tarafından kaleme alınan ve yönetmenliğini Yahya Uluğ’un üstlendiği Primat Atölye yapımı keyifli olduğu kadar merak uyandırıcı çocuk oyunu “Galaksi Yolcusu Kalmasın” 29 Ekim Pazar günü saat 13:00’te DasDas sahnesinde izleyicilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

 

Başkentte şehre dönüşün tadını çocuklar çıkaracak

Yoksul efendisi için zenginlik ve saygınlık elde etme peşinde koşan bir kediyi anlatan kült Avrupa masalı “Çizmeli Kedi” müzikli interaktif çocuk oyunu olarak 9 Eylül Cumartesi17 Eylül Pazar,  23 Eylül Cumartesi ve 24 Eylül Pazar günü; köylünün altınlarını devden korumaya çalışan Akıllı İbiş ve dev ile birlik olup Akılı İbiş’i kandırmaya çalışan Cakcek ve hepsinin bu macerada başından geçenleri anlatan müzikli interaktif çocuk oyun “Akıllı İbiş” 9 Eylül Cumartesi10 Eylül Pazar17 Eylül Pazar ve 23 Eylül Cumartesi günü; küçük bir kız ile kurt arasındaki olaylara dayanan bir Avrupa halk masalı olan “Kırmızı Başlıklı Kız”dan uyarlanan interaktif müzikli çocuk oyunu “Kırmızı Şapkalı Kurt Masal Diyarında” 10 Eylül Pazar16 Eylül Cumartesi17 Eylül Pazar24 Eylül Pazar ve 30 Eylül Cumartesi günü; herkesin birbiriyle dost olduğu cıvıl cıvıl bir adaya bir gün uzak şehirlerden gelen kişilerin yolunun düşmesiyle başlayan macera dolu bir hikaye anlatan müzikli interaktif çocuk oyunu “Gerçek Hazine” 10 Eylül Pazar16 Eylül Cumartesi ve 24 Eylül Pazar günü ve Grimm Kardeşler'in fabl olarak kaleme aldıkları birbirini çok seven, iki küçük kardeşin hikayesini anlatan ikonik öyküsünden müzikli interaktif çocuk oyunu olarak sahneye taşınan “Hansel ve Gratel” 30 Eylül Cumartesi günü Demiurk Sahne’de Ankaralı minik tiyatroseverlerle buluşacak. 

 

Bursa Podyum Sanat Mahalde birbirinden keyifli çocuk oyunları

Oliver Twist şanslı bir çocuk değildir ama sıradan bir çocuk da değildir. Kocaman ve tertemiz bir kalbi vardır. Yetimhanede büyüyen kimsesiz bir çocuk olan Oliver’ın yolu bir hırsız çetesi kesişir. Yeni bir hayat kurduğunu düşünen Oliver, Kötü kalpli insanların arasına düştüğünden habersizdir. Hırsızlık gibi ağır bir suçla mahkemeye çıkan Oliver, Bay Brownlow yardımı ile oradan kurtulur. Bay ve Bayan Brownlow’un evinde yaşamaya başlayan Oliver, asıl önemli olanın aile, sevgi ve dostluk olduğunu anlar. Jules Verne’in sevilen hikayelerinden olan Oliver Twist, Tiyatro WE yapımıyla 24 Eylül Pazar günü saat 13:00 ve 15:00 gösterimleriyle Bursa Podyum Sanat Mahal’de minik tiyatroseverlerle karşısına çıkacak.

 

Ailesi ile sorunlar yaşayan bir çocuğun, hastalanması ile mikroplar çocuğun vücudunda
bir Mikrobistan krallığını kurmuşlardır. Kral Mikrobüs’ün amacı mikropları bütün vücuda yaymaktır. Askerus ise Mikrobistan krallığının koruyucusudur. En yakın arkadaşı Mikrocuk’un ülkeden kovulmasından sonra içinde bulunduğu krallığı sorgulamaya başlayan Askerus, çocuğun vücuduna temizliğe gelen Köpücük ile karşılaşır. Köpücük’ün yardımıyla arkadaşını kurtarabileceğini düşünen Askerus, Kral Mikrobüs’ün ‘’onu vücuttan dışarı gönder’’ emrine uymaz ve Köpücük’ü vücuttan atmaz. Askerus Köpücük ile iş birliği yapar. Askerus ve Köpücük’ün seyircilerin de yardımıyla Mikrocuk’u geri getirme macerasını anlatan hem eğlenceli hem de öğretici müzikli çocuk tiyatrosu “Mikrobistan” 14 Ekim Cumartesi günü saat 13:00 ve 15:00 gösterimleriyle Bursa Podyum Sanat Mahal’de minik tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.