Erdoğan'ın Masasında 3 Önemli Konu!

Erdoğan'ın masasındaki ilk 3 başlık! Seçimlerin ardından hareketli günlerin beklediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncelikli 3 hedefi belli oldu. 1-Ekonomide köklü güven ve istikrar adımları atılacak. 2- Bir yılda kademeli olarak 1 milyon Suriyelinin dönüş

Güncel Yayın: 30 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 30.05.2023 11:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Erdoğan'ın masasındaki ilk 3 başlık!

Seçimlerin ardından hareketli günlerin beklediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncelikli 3 hedefi belli oldu.

1-Ekonomide köklü güven ve istikrar adımları atılacak.

2- Bir yılda kademeli olarak 1 milyon Suriyelinin dönüşü sağlanacak.

3-Deprem bölgelerinde 143 bini köy evi olmak 650 bin konut inşa edilecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni dönemde ilk işlerinden biri deprem konutlarının tamamlanması olacak. 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin izini silmek ve yıkılan şehirleri yeniden ayağa kaldırmak için atılan adımlar hızlandırılacak. Bu kapsamda deprem bölgesinde 143 bini köy evi olmak üzere 650 bin yeni konut inşa edilmesi hedefleniyor.

Bu konutlardan 319 bini bu yıl ekim-kasım ayı gibi teslim edilecek. Kalıcı konut yapımı hızlandırılacak. Zemin artı 3, zemin artı 4-5 kat olarak planlanan konutlar tünel ve radyal kalıp sistemleriyle inşa ediliyor. Deprem bölgesinde konutların yanı sıra okul, sağlık merkezi, çarşı, pazar, yeşil alanlar ve küçük sanayi siteleri de inşa edilecek.

SURİYE’DE 1 MİLYON KİŞİ İÇİN KONUT HAMLESİ

Seçim sürecinde sürekli gündeme gelen Suriyelilerin geri dönüşü meselesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönemde atacağı öncelikli adımlar arasında yer alıyor. Erdoğan, bugüne kadar 600 bin Suriyelinin ülkelerine döndüğünü açıklarken, geri dönüşleri hızlandırmak için yeni adımlar atılacak. Bu adımlardan biri, İdlib’in kuzeyinde briket ev projeleriyle atılıyor. Suriyelilerin geri dönüşü için şu ana kadar İdlib’in kuzeyinde yaklaşık 107 bin briket ev inşa edildi. Buradaki inşa faaliyetlerinin bir an önce bitirilmesi için çalışmalar hızlandırılacak.

Bunun yanı sıra, Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde belirlenen 9 bölgeye inşa edilecek konutlarla buralara da Suriyelilerin dönüşü için ortam hazırlanacak. Bu projenin tüm finansmanı Katar Kalkınma Fonu tarafından karşılanacak. Birkaç yıl içinde 240 bin kalıcı konut inşa edilmesi planlanıyor. Böylece 1 milyon Suriyelinin bu bölgelere yerleştirilmesi hedefleniyor. Projede ayrıca organize sanayi bölgeleri, ticaret tesisleri, üretim tesisleri, sosyal donatılar, okul, hastane ve ibadethaneler de yer alıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.