Erol Yarar: 'Devlet Faiz Alırken Kumar Oynatırken Enflasyon Düşmez'

Faizsiz Dünya Vakfı'nın açılışında konuşan Müsiad Kurucu Başkanı Erol Yarar: 'Devlet Faiz Alırken Kumar Oynatırken Enflasyon Düşmez' dedi.

Güncel Yayın: 23 Ekim 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 23.10.2024 11:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Faizsiz Dünya Vakfı'nın açılışında konuşan Müsiad Kurucu Başkanı Erol Yarar: 'Devlet Faiz Alırken Kumar Oynatırken Enflasyon Düşmez' dedi.

İstanbul Eyüpsultan'da bulunan İlim Yayma Cemiyeti'nde gerçekleşen açılış programına işadamları ve ekonomistler yoğun ilgi ile gösterdi.

Abdulalh Gümüş'ün başkanlığını yaptığı Faizsiz Dünya Vakfı'nın açılışına ünlü isimler ve vakıf yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını ise vakıf başkanı Abdulalh Gümüş yaptı.

Faizsiz Dünya Vakfı Başkanı Abdulalh Gümüş vakfın amacının faizsiz bir dünya, liyakatin,  ahlakın ve adaletin hakim olduğu bir dünya olduğunu belirterek çalışmalarını bakanlıklarla paylaşacaklarını ve görüş ve önerileriyle etkili olmaya çalışacaklarını belirtti.

Gümüş konuşmasının sonunda, vakfın kurulmasında kendisine destek olan kişi, kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

Açılışa konuşmacı olarak katılan Müsiad Kurucu Başkanı Erol yarar faizin haram oluşunun nedenlerini anlattığı programda, devlet olmadan faizin bitemeyeceğiini belirtiti.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in faizi 22 sene sonra yasakladığını da sözlerine ekleyen Yarar, 'Devlet olmadan, güçlü devlet olmadan faizi yasaklaması mümkün değildi.' dedi. 

Erol Yarar, devletin faizi bitirmesi için gerekli tüm şartların yerine gelmesi gerektiğini, devletin dünya ekonomisine bağlı olduğunu, hiç bir ülkenin bu anlamda bağımsız olmadığını söylediği konuşmasında, vakfın hedefleri içinde hiç devletten bahsedilmemesini de eleştirdi.

Yarar konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Türkiye'de faizin bitmesi çok zor. Çünkü şu anda en büyük faizci, en büyük tefeci devlettir. Sizin borcunuz olduğunda faiziyle alacağını tahsil eden devlet; sizin devlette alacağınız olduğunda 10 yıl önceki parayı faizsiz ödeyebiliyor. Ayrıca devletin en büyük gelirlerinden birisi de kumar. Sportoto ve milli piyango en büyük kumar oynanan kurumlar. Bütün bunlar önümüzde dururken faizi nasıl yok edeceksiniz. İslam'da Kayz-ı Hasen vardır. Hangi müslüman işadamı darda olan bir işadamını kurtarıyor. Faize bulaşmadan borçlarını ödemesini ve iflas etmesini önlüyor. Bu düzen, faiz düzeni, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor. Neden? Çünkü kredi alanlar da mal varlığı olanlar. Banka ya da devlet teminat almadan kredi vermiyor. Fakir ama dürüdst, namuslu, ehil bir müslüman mal varlığı yoksa işini büyütmek için teminat gösteremediğinden kredi de alamayacak ve fakir olmaya devam edecek. Oysa malı olan teminat gösterecek ve kredi alacak işin daha da büyütecektir. Bu kapiştalist sistem içinde dürüstlere yer yok.'

Program vakfa katkıda bulunanlara plaket verilmesi ve aile fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.