Fitch Ratings Yeni Enflasyon ve Faiz Tahminlerini Açıkladı!

Merkez Bankası'nın faiz indirimine bu yıl gidebileceğini aktaran Morales 250 baz puanlık bir düşüşün olabileceğini sözlerine ekledi.

Güncel Yayın: 04 Temmuz 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.07.2024 19:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Fitch Ratings yeni enflasyon ve faiz tahminlerini açıkladı. Türkiye'nin ekonomi politikalarını değerlendiren Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, dolar / TL, enflasyon ve faize ilişkin de tahminlerini açıkladı. Morales, yıl sonunda dolar TL kuru için 36 TL, enflasyon için yüzde 43 beklediklerini söyledi. Merkez Bankası'nın faiz indirimine bu yıl gidebileceğini aktaran Morales 250 baz puanlık bir düşüşün olabileceğini sözlerine ekledi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarına açıklamasının ardından dünyaca ünlü bankalardan peş peşe olumlu değerlendirmeler geldi. TÜİK verilerine göre haziran ayında TÜFE'de yüzde 1.64'lük artış yaşandı. Veriler, aylık bazdan yılın en düşük enflasyon rakamı olarak kaydedildi. Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, Türkiye'nin ekonomi politikalarını yorumladı.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.