
İran’dan Açıklama: Sivil Hasar 110 Bini Aştı
İran Kızılayı, son saldırılarda konut, iş yeri ve eğitim kurumları dahil 110 binden fazla sivil hedefin zarar gördüğünü duyurdu.

İran Kızılayı, son dönemde yaşanan saldırılar sonrası ülkede sivil altyapının ciddi şekilde zarar gördüğünü açıkladı. Yapılan değerlendirmelere göre, hasar gören sivil hedef sayısının 110 binin üzerine çıktığı bildirildi.
Kurumun paylaştığı bilgilere göre, toplamda 113 bin 570 sivil alanın zarar gördüğü tespit edildi. Bu alanlar arasında konutlar, iş yerleri ve eğitim kurumları yer aldı.
Açıklamada, en büyük hasarın yerleşim alanlarında meydana geldiği belirtildi. Buna göre:
- 90 bini aşkın konut
- 21 binden fazla iş yeri
- Yüzlerce eğitim kurumu
zarar gördü.
Sivil yaşamın doğrudan etkilendiği vurgulanırken, altyapı hasarının günlük hayatı ciddi ölçüde zorlaştırdığı ifade edildi.
Yardım çalışmaları da etkilendi
Kızılay, saldırılar sırasında bazı yardım merkezlerinin de zarar gördüğünü açıkladı. Ayrıca 3 yardım helikopterinin hasar almasının, acil müdahale kapasitesini olumsuz etkilediği belirtildi.
Çatışmaların etkisi büyüyor
Bölgede yaşanan karşılıklı saldırıların, sadece askeri değil sivil alanlarda da geniş çaplı yıkıma yol açtığı ifade edildi. Yetkililer, hasarın boyutuna ilişkin tespit çalışmalarının sürdüğünü ve yeni verilerin paylaşılabileceğini bildirdi.









