KidZania İstanbul Satranç Turnuvası Gerçekleşti

ocuklar ülkesi KidZania İstanbul’da, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun desteğiyle gerçekleştirilen 5. Geleneksel Satranç Turnuvası, yoğun ilgi gördü.

Güncel Yayın: 24 Temmuz 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.07.2024 17:45:00
Editör - Osman İslam
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

KidZania İstanbul Satranç Turnuvası Gerçekleşti

Çocuklar ülkesi KidZania İstanbul’da, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun desteğiyle gerçekleştirilen 5. Geleneksel Satranç Turnuvası, yoğun ilgi gördü. Sporcuların tatlı mücadelelerine sahne olan turnuva, tüm katılımcılara özel hazırlanan madalyaların dağıtıldığı ödül töreni ile noktalandı.

KidZania İstanbul’da, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlenen 5.Geleneksel Satranç Turnuvası, başarıyla tamamlandı. 18-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuvaya ilgi yoğundu. 20 Temmuz Dünya Satranç Günü vesilesiyle düzenlenen turnuvada satranç oyuncuları heyecan dolu mücadelelerinin ardından renkli konfetiler ve KidZania’nın en sevilen karakterleri Urbano ve Bache’nin eğlenceli dansları ile doyasıya eğlendi.

Sporculara özel madalyaları takdim edildi

Toplamda 50 sporcunun katıldığı turnuva, toplamda 150 satrançseverin mücadelesine sahne oldu. Her katılımcıya özel olarak hazırlanan madalyalar, turnuva bitiminde düzenlenen ödül töreninde teslim edildi. Turnuvaya katılmayan satranç meraklısı KidZania İstanbul ziyaretçileri ise Bache’nin Kulübü’nde, Türkiye Satranç Federasyonu eğitmenleri eşliğinde satranç sporuyla tanıştı. 

Çocukların gelişimine önemli katkılar sağladı

KidZania İstanbul CEO’su Ebru Timur, katılımın çok yoğun olduğu turnuvayla ilgili şunları söyledi: “Bu yıl 5’incisini düzenlediğimiz Geleneksel Satranç Turnuvamız, çocukların stratejik düşünme, problem çözme ve analitik düşünme becerilerini geliştirmelerine önemli katkılar sağladı. Bu tür etkinlikler, çocuklarımızın mantıklı düşünme, sabır ve konsantrasyon gibi hayati becerilerini güçlendirmelerine yardımcı oluyor. Türkiye İş Bankası ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun değerli destekleriyle bu önemli organizasyonu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için benzer etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz.”

“Hayatınıza katkıları görülenden daha büyük”

KidZania İstanbul’daki turnuvaları takip eden ve Türkiye’yi uluslararası satranç turnuvalarında temsil eden 19 yaşındaki milli sporcu Onur Akıncıoğlu, “Satranca anaokulunda, ağabeyimin etkisi, öğretmenlerimin ve ailemin teşvikiyle başladım. Sevgim ve etrafımdakilerin desteğiyle bugünlere kadar geldim.  Satrancın akademik hayata katkıları araştırmalarla kanıtlandı. Ama sosyal olarak hayatınıza katkıları gözle görülenden daha büyük. Etkileri karakterinize, davranışlarınıza yansıyor, sizi geliştiriyor. Sabretmeyi, yardımlaşmayı, paylaşmayı, centilmenliği pekiştiriyor. Satranç öğrenmenin yaşı yok. İsteyen herkes, her yaşta başlayabilir. Satranç bir akıl oyunu. Sadece kazanma odaklı oynamamalısınız. Sürekli pratik yaparak, kaybettiğiniz zaman da kendinizi geliştirdiğinizi bilip, buna göre oynamalısınız.” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.