Kılıçdaroğlu yine kaybetti: İstanbul'da Özgür Çelik kazandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da kaybetmeye devam etti. Değişim tartışmalarıyla, zaman zaman kavgalarla geçen kongre, değişimcilerin adayı, Bahçelievler CHP İlçe Başkanı Özgür Çelik’in galibiyeti ile sonuçlandı.

Güncel Yayın: 09 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 09.10.2023 17:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

Değişim tartışmalarıyla, zaman zaman kavgalarla geçen kongre, değişimcilerin adayı, Bahçelievler CHP İlçe Başkanı Özgür Çelik’in galibiyeti ile sonuçlandı. 

Özgür Çelik 342, Cemal Canpolat ise 310 oy aldı delegelerden.

Daha sonuçlar açıklanmadan “Özgür başkan” sloganları atıldı. 

Tartışmalar ve yuhalamalarla 14 saatte biten kongrede Özgür Çelik’in destekçileri “Her şey çok güzel olacak”, “Ekrem başkan”, “Kayyum gidecek, Özgür gelecek” sloganları attı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Özgür Çelik’i tebrik etti:

“CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik’i tebrik ediyorum. Kazanan sadece genç ve başarılı bir parti emekçisi kardeşimiz ve ekibi olmadı; siyasi olgunluk, nezaket ve kapsayıcılık da oldu. İstanbul için birlikte, kol kola çalışacağız.”

 

Canan Kaftancıoğlu Özgür Çelik’e başarılar diledi: “İl Başkanımız sevgili Özgür Çelik’i ve göreve seçilen bütün yol arkadaşlarımı kutluyor, görevlerinde sonsuz başarılar diliyorum. Önceki dönem il başkanımız Cemal Canpolat’a ve demokratik yarış ve olgunlukta da farkını ortaya koyan İstanbul örgütümüze bir kez daha sonsuz teşekkür ediyorum.”

 

“İstanbul’da mücadeleyi birlikte vereceğiz”

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Özgür Çelik sahneye çıktı. 342 delegenin oyuyla başkan seçilen Çelik, zafer konuşmasında, “İstanbul’un mücadelesini birlikte vereceğiz. Yeniden İstanbul’u kazanmanın başlangıcı, tüm Türkiye’yi kazanmanın başlangıcı” dedi.

 

Çelik, şöyle devam etti: “Bugün burada ve sabah saatlerinden itibaren çok uzun konuşmalar yapıldı. Eleştiriler yapıldı. O eleştirilerin hepsine alıyoruz. Ve buna göre yol haritamızı belirleyeceğiz. Ancak tabii ki bir aday kongrenin heyecanıyla aslında ifade edilmemesi gereken cümlelerde ifade etti. Acaba örgütte bu karşılıklı bir kırılma yaratabilir mi endişesi olmasın, biz ilçe başkanlarımızla il yönetimimizle, kadın kolumuzla, gençlik kollarımıza ve tüm örgütümüzle kucaklaşmaya hazırız. İstanbul’un mücadelesini birlikte vereceğiz. Demokratik mücadelesini birlikte vereceğiz. Bu noktada bütün ilçe başkanlarımız sahnede duruyor. İçeriğini de söylemiştim. Bu salonda yirmi altı ilçe başkanıyla beraber girdim. Ama bu salondan otuz dokuz ilçe başkanıyla çıkıyorum. İstanbul’da 39 ilçeyle birlikte mücadele edeceğiz. Bu konuşmamda bahsetmiştim, İstanbul’un umudu, İstanbul’un bir kıvılcımı Türkiye’ye ışık yayacak. Sekiz yaşında bir çift kara lastikle geldiğim bu şehirde bana bu gururu yaşatanlara teşekkür ettim. Bugün CHP’nin en önemli makamlarından bir tanesine layık gören bütün delegelerimize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.