Örgüt Lideri Gülen Öldü Post Kavgası Başladı!!

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan hain terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in acılar içinde öldüğü bildirildi.

Güncel Yayın: 21 Ekim 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 21.10.2024 20:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan hain terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen acılar içinde öldü.

Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen sosyal medya hesabından FETÖ elebaşının ölümünü doğruladı. Gülen, böbrek yetmezliği ve şeker hastalığının yanı sıra ayrıca demans sebebiyle tedavi görüyordu.

Örgütün internet sitesinden ölüm haberi verilen Gülen’in bu kez de cenazesi de sorun oldu.

 

15 Temmuz darbe girişimin baş militanı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü heyet içindeki mücadeleyi ateşledi. Örgüt liderinin nereye gömüleceği, namazı kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı örgüt içinde tartışma konusu oldu.

Ölümünün duyuruması konusunda da örgüt içinde tartışma yaşandığı bildirildi.

Fetullah Gülen’in hastalıklarının ağırlaşmasına neden olan ilaçları verenler, haberin saklanamayacağına karar verdi ve ölümü internet sitesinden duyurdu.. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in sağlık durumunun her geçen gün kötüye gittiği, akıl sağlığının yerinde olmadığı biliniyordu. “Uzun Cevdet” lakaplı kara kutusu olan Cevdet Türkyolu’nun, örgüte para yardımlarının kesilmemesi için Fetullah Gülen’in sağlıkl durumunu sakladığı ve durumunun iyi olduğu bilgisini yaydığı belirtiliyor.

 Türkyolu, hem Fetullah Gülen’i hem de örgütün parasını kendine göre yönetebilmek için örgüt elebaşını geçen hafta Pensilvanya’daki çiftlikten alıp, damadının evine götürmüştü.

CENAZE KAVGASI OLABİLİR

Örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü heyet içindeki mücadeleyi ateşlemiş ve örgüt liderinin nereye gömüleceği, namazı kimin kıldıracağıbile tartışma konusu olmuş. 

CENAZE ORMANLIK ALANMA MI DEFNEDİLECEK

Örgüt içinde Fetullah Gülen’in mezarının bilinmemesi konusunda ortak bir karar olduğu biliniyor. Cenaze namazının da az bir  katılımı ile kılınıp, son ikamet ettiği Türkyolu’nun damadının evinin arazisi içindeki ormanlık alanda defnedilmesi konuşuluyor.

GÜLEN ÖLDÜ KAVGASI SÜRÜYOR

İHA'nın haberine göre Örgüt içindeki  bölünmeler çok uzun zamandır biliniyordu ancak Fetullah Gülen ölünce kimin başa geçeceği, örgütün sahip olduğu çok yüklü parayı kimin yöneteceği konusunda  büyük kavgalar yaşandığı da bir gerçekti. Gülen’in ölmesi ile gücü elinde tutmaya çalışan Türkyolu aslında heyet içinde istenmeyen adam

Örgüt içinde yer alan Mustafa Yeşil, Ali Ursavaş, Barbaros Kocakurt, Talip Büyük, Bilal Karaduman ve İsmail Cingöz, Aymaz ile hareket ediyor. Bu isimlere karşılık Zaman gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, İsmet Aksoy, Adem Kalaç, Naci Tosun, Muhammed Çetin de Türkyolu ve Özcan ile hareket ediyor. Örgüt içindeki bu ayrışmanın Avrupa ve ABD ayrışması olarak gerçekleşeceği, Afrika ülkelerindeki faaliyetlerin Avrupa etkisinde kalacağı, Asya ülkelerindeki faaliyetlerin ise ABD tarafından kontrol edilmesi bekleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.