Safranbolu Safran Festivali'ne Yoğun İlgi!

Dünya kültür mirası olarak ilan kabul edilen Safranbolu’da safran festivali düzenledi.

Güncel Yayın: 15 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 15.10.2023 15:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Haber ve Fotoğraflar: Mustafa Erkılıç

Dünya kültür mirası olarak ilan kabul edilen Safranbolu’da safran festivali düzenledi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin öncülük ettiği festival 13 Ekim ile 15 Ekim arasında düzenledi. Karabuk belediye bandosu ile başlayan festival, oyun ekibi gösterileri, el sanatları sergileri ile devam etti. Ardindan safran bitkisinin özelliklerini anlatan bir panel düzenlendi. Safran bitkisinin bir yıllık hasadının 80 kilo olduğu gramının 200 - 300 bin civarında olduğu söylendi hasadının zorluklarından bahsedildi nasıl kullanılacağı anlatıldı. Önümüzdeki yıllarda gençlere öğretilip daha da verim alınması gerektiği söylendi. Panele coğrafi işaretler Derneği Başkanı Huriye Özener, ziraat mühendisi Dr. Hüseyin Akdemir Op. Dr. Naim Eren katıldı.

Festivalde yemek yarışması da yapıldı. Juri Radisson Blue Group Başkanı Uğur Gömeç, Medical chef Mustafa Emrah Fandakli, Hilton Safranbolu’dan Mahir Balıkçı, KBU Safranbolu turizm fakültesinden Prof. Dr. Nuray Türker, Saftid Bağkani şef Şebnem Urgancioğlu ile Safranbolu belediyesi şefi Bayram Kutlu’dan oluştu.

Sosyal tesislerde yapılan yarışmada çeyrek altını alan safranlı tarhana ile Emine Akgün ödülünü belediye başkanı Elif Köse’nin elinden aldı. İkinci Emin Göktürk Özbek ödülü olan  yarım altını kültür ve turizm müdürü Şefik Dizdar’dan aldı. Elif Şenol ise tereyağlı karalahana dolması ile üçüncü olarak gram altına layık görüldü.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.