ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU İSTANBUL’DA BELLİ OLACAK

Dünyanın kulüpler bazında en prestijli turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi’nin bu yılki finali, 18 yıl aradan sonra yeniden İstanbul’da oynanacak

Spor Yayın: 05 Mayıs 2023 - Cuma - Güncelleme: 05.05.2023 11:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Dünyanın kulüpler bazında en prestijli turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi’nin bu yılki finali, 18 yıl aradan sonra yeniden İstanbul’da oynanacak. İBB, 10 Haziran’daki karşılaşma için yol yapımından ulaşım, otopark, aydınlatma ve yeşil alan gibi fiziki çalışmalara; alan tahsisinden tanıtıma kadar organizasyona önemli katkılar sağlayacak.

Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından UEFA Şampiyonlar Ligi’nin final maçı İstanbul’da oynanacak. 2020 ve 2021’de pandemi koşulları nedeniyle İstanbul’da oynanamayan dev maça, Atatürk Olimpiyat Stadı ev sahipliği yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), on binlerce kişinin tribünlerden, 225 ülkede 300 milyondan fazla seyircinin de televizyonlardan canlı izlediği karşılaşmanın en iyi şekilde gerçekleşmesi için bağlı birim ve iştiraklerinden oluşan 25 kurumu ile katkı sağlayacak.

KOORDİNASYON İÇİN TOPLANDILAR

İBB’nin UEFA, TFF ve İstanbul Valiliği ile koordineli bir şekilde sürdürdüğü çalışmalar birçok kolda ilerliyor. Karşılaşmaya hazırlık kapsamında zemin ıslahı, yol bakımı; ihtiyaç duyulan engelli ve yaya rampalarında eğim azaltılması gibi seyircilerin hareket konforunu geliştirecek düzenlemeler yapıyor. Çevre yollarda drenaj, yol çizgileri, otopark düzenlemesi ve otoparktan stadyuma yaya geçiş köprüsü inşası da İBB’nin yaptığı çalışmalar arasında yer alıyor. 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.