Trabzon Kültür Yolu Festivali’nde, Zirvedeki Renkler (Eve Dönüş) Sergisine Büyük İlgi

ünlü sanatçı İlhami Atalay’ın Zirvedeki Renkler (Eve Dönüş) sergisi Trabzon Kültür Yolu Festivali kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

Kültür Sanat Yayın: 26 Haziran 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 26.06.2024 12:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

Trabzon Kültür Yolu Festivali’nde, Zirvedeki Renkler (Eve Dönüş) sergisine büyük ilgi

Türk resminde “Dinamizmin Ressamı” olarak tanınan ünlü sanatçı İlhami Atalay’ın Zirvedeki Renkler (Eve Dönüş) sergisi Trabzon Kültür Yolu Festivali kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

Ünlü ressam İlhami Atalay’ın Zirvedeki Renkler (Eve Dönüş) sergisi, Trabzon Kültür Yolu Festivali’nde sanatseverlerden büyük ilgi görüyor. İlhami Atalay’ın 60 yıllık sanat serüveninde Karadeniz’in ne kadar önemli bir yer kapladığını özetleyen bu sergide, bölgeye özgü öğelerin yer aldığı tablolar sergileniyor. 

Çok önemli eserlere imza atan Atalay’ın sanat dolu yolculuğunun bir bakıma özeti de olan sergi, malzeme arayışından biçim anlayışına kadar onun coşkulu sanat yolculuğuna şahitlik ediyor. Artvin'li sanatçının doğduğu topraklara bir geri dönüşü olan sergide; “Dedemin Evi” tablosundan “Fadimeler” serisine Karadeniz'den esintiler taşıyan ve farklı dönemlerinden seçilmiş 30 eser, ziyaretçileri kendi hikâyelerine davet ettiği gibi bambaşka hikâyelere de göndermelerde bulunuyor. 

Küratörlüğünü İsmail Erdoğan’ın üstlendiği sergi, 30 Haziran’a kadar, 10:00-20:00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.