Üsküdar Belediyesi'nden Türkiye Yüzyılına Yakışır Muhteşem Bir Eser Daha

Üsküdar Belediyesi, Büyük Libadiye Hizmet kompleksinin açılış törenini Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla gerçekleştirdi.

Güncel Yayın: 01 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 01.06.2023 15:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Üsküdar Belediyesi, Büyük Libadiye Hizmet kompleksinin açılış törenini Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla gerçekleştirdi. Libadiye Katlı Otopark ve Pazaryeri, Libadiye Spor Salonu ve Yüzme Havuzu, İsmet Uçma Kütüphanesi, Mimoza Parkı ve Hasan Uzun Cami’yi kapsayan, toplam 15 bin metrekarelik bir alana yayılan kompleks, bugünün rakamları ile 500 milyonluk bir yatırım ile ve tamamen belediyenin öz kaynaklarıyla hayata geçti. 

12 bin metrekare rekreasyon alanı park, 300 araçlık zemin altı otopark, kapalı pazaryeri, 5 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve 300 kişilik kapasitesiyle 24 saat gençlere ücretsiz ikramlarla ve 20 bin kitap kapasitesi ile hizmet verecek İsmet Uçma Kütüphanesi ile Üsküdarlıların yeni buluşma noktası olacak tesis, Selçuklu mimarili 500 kişilik cami ve şadırvanı da kapsıyor. 

Çok sayıda Vatandaşın ellerinde bayraklarla katıldığı açılış töreninde halka seslenen Ak Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Üsküdar’ın İstanbul için çok özel bir yeri olduğunu söyledi. Ortaya konan projeler ve hizmetler için Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e teşekkür etti. Ardından da seçimlere değinen Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ‘’14 Mayıs 2023 asrın seçimidir’’ dedi.

"Seçime az bir süre kaldı. Bu seçim hepimizin bildiği ve inandığı gibi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin, çok partili siyasi hayatındaki en önemli seçimlerinden birisidir. 73 yıllık çok partili siyasi hayatımızda 5 kere darbe oldu. Darbe teşebbüsleri, muhtıralar, e-muhtıralarla hükümetlerin önü kesildi. Halkın sesi kesilmeye çalışıldı. Bütün bunları yaşamış bir milletin çocuklarıyız. Ama Allah'a çok şükür bu millet hep demokrasiden yana, hep kendi iradesinin tecelli etmesinden yana, hep doğrunun, iyiliğin ve hakikatin güçlenmesinden yana oy kullandı. Türkiye 14 Mayıs'ta tarihi bir seçime gidiyor. Bu hiç abartısız söylemek gerekirse asrın seçimidir. Türkiye, 1950 yılı ile birlikte çok partili siyası adımını attı. 14 Mayıs 1950 yılında Rahmetli Menderes, Türkiye'de yeni bir dönemin çok partili siyasi hayatımızın içerisinde yeni bir dönemin başlangıcına imza attı. Yeni bir miladın ilk adımını attı. O yeni milat, milletin demokraside kökleşmesi, söz ve kararın sadece millette olması, milletin üstünde hiç bir karar merceğinin kabul edilmemesi ve millete hizmet yolunda, Türkiye'nin yollarına o günkü şartlar içerisinde kollarını sıvayarak ya Allah diyerek yola devam olmasıydı   

 14 Mayıs 2023 seçimi aynen 14 Mayıs 1950 yılı seçimi gibi bir seçimdir. Hatta daha önemli bir seçimdir. Türkiye bu seçimde sadece kimin Cumhurbaşkanı olacağına karar vermeyecek, Türkiye bu seçimde sadece kimlerin de milletvekilli olacağına karar vermeyecek. Türkiye bu seçimde bir istikamet tayini yapacak, istikametinin ne yönde olacağına karar verecek. Bu milletimiz Allah'ın izni ile 14 Mayıs 2023 seçimlerinde yeniden 1950 yılı ruhuyla, 'Yeter söz de, karar da gelecek de milletin' diyebilecek, Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçecektir.’’

 

Hilmi Türkmen: ’’İBB 4 Yılda Böyle Bir Projeyi Başlatıp Bitiremedi’’

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen açılışta yaptığı konuşmada tesislerin bölgeye refah ve değer katacağını söyledi:

 

 ‘’Libadiye, Üsküdar’ın önemli caddelerinden biri. Üzerinde büyük bir yük var. Nüfusuyla, hareketliliğiyle, kendine özgü günlük yaşamıyla bizim de göz bebeğimiz konumunda. Biz her mahallemize spesifik ihtiyaçları doğrultusunda, özel olarak bakıyoruz. Sizlerin yaşam kalitesini artırmak bizim asli görevimiz. Burada da cadde ve semt geliştikçe bazı temel ihtiyaçlar ortaya çıktı. İyi bir planlamayla, iyi bir gözle biz de bu ihtiyaçları karşılamak için bu büyük projeler bütününü başlattık. Pazaryeri ve otoparkımız büyük bir sorunu çözmüş olacak. 15 bin m2 inşaat alanımız var burada. 5 bin m2’si pazaryeri. Ve 300 araçlık bir otopark mevcut. Kapalı spor salonumuz en iyi şekilde yapıldı. Tam bir sosyal proje. Sizlerin spora erişimini kolaylaştıracak. Buradaki yarı olimpik havuzumuzla beraber Üsküdar’daki 17’inci yüzme havuzumuzu hizmete sunmuş olduk. Nüfusumuza oranla ülkemizdeki ortalamanın çok üzerinde spor tesisi sayımız var. Size şunu söylemek zorundayım kıymetli hemşehrilerim; bizim 50 katımızdan fazla bütçesi ve ek kaynakları olan İBB, 4 yılda şöyle bir projeyi başlatıp bitirmedi. Bunu bu aziz milletimizin bilmesi lazım... Bu milletin dişinden tırnağından aktardığı kaynaklar nereye gitti, ne yapıldı, hesabının sorulması lazım. ‘’

 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, komplekste yer alan tesislerle ilgili de bilgi verdi:

 

‘’Bulgurlu Mimoza Parkımız 8 dönümlük bir alana kuruldu. Her zaman yaptığımız gibi dört dörtlük bir park yaptık. Bilhassa çocuklarımız için harika bir hediye oldu. Burada oyun alanları, yürüyüş alanları, kameriyeler, oturma grupları ve bol yeşil alan bulunuyor. Hasan Uzun Camii’miz de hem mimari olarak hem yapı niteliği olarak bir ibadethaneye yakışacak şekilde tamamlandı. Üsküdar için güzel bir eser oldu. Ezanları, cemaati, bahçesinde, içinde çocuk cıvıltıları daim olsun inşallah. Ve büyüğümüz, milletvekilimiz, kültür insanımız merhum İsmet Uçma’nın ismini taşıyan kütüphanemiz… Kendisini rahmetle anıyoruz, hatırasını saygıyla selamlıyoruz. Türkiye’de kitap denince akla gelen ilk isimlerden biriydi İsmet Uçma.

Yıllarca yayıncılık yaptı, camiamızda büyük bir boşluğu doldurdu. Kültürümüze büyük hizmetleri oldu. Biz de bu aziz hatıraya bir kütüphane yakışır dedik. Kütüphanemiz şimdi Bulgurlu’nun sakinlerine, Bulgurlu’nun öğrencilerine emanet…’’

 

Konuşmaların ardından komplekste yer alan tesisler vatandaşlarla birlikte hizmete açıldı. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.