19 Haziran 2023 - Pazartesi

KIRKPINAR GÜREŞLERİ DÜNYAYA AÇILMALIDIR.

KIRKPINAR GÜREŞLERİ DÜNYAYA AÇILMALIDIR.

Yazar - Prof. Dr. İbrahim Öztek
Okuma Süresi: 2 dk.
Prof. Dr. İbrahim Öztek

Prof. Dr. İbrahim Öztek

info@aktuelgazete.com - 02126647132
Google News

 

Dünyanın en köklü spor organizasyonu olan Kırkpınar güreşlerinin bu yıl 662.si yapılacak. Bu büyük organizasyon tüm dünya devletlerine açılmalı ve “Dünya Yağlı Güreş Federasyonu” kurulmalıdır. Bu gerçekleştiği takdirde;

Türkiye’ye bağlı birçok ulusal federasyon kurulacak.

Uluslararası kurs ve seminerler Türkiye tarafından düzenlenecek.

Bu kurs ve seminerlerde Türk antrenörler eğitimci olacak.

Dünyaya Yağlı güreş antrenörü ihraç edilecek.

Kurulan milli federasyonlar Türkiye’ye aidat ödeyecekler.

Kıspet pazarlanacak.

Sadece Kırkpınar/Edirne değil, Türkiye’nin her bölgesinde yapılan yağlı güreşlere binlerce turist akın edecek ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlanacak.

Şayet, Yunanistan, ben Dünya Yağlı Güreş Federasyonu kurdum. Bunu da tescil ettirdim derse, biz ne yapacağız? Bu şaka değil. Türkler dünyaya güreşi öğretmelerine karşın Türkiye hiçbir zaman Dünya güreş federasyonunun ev sahibi olamadı. 

Buna muhakkak itiraz edenler olacaktır. Fakat Judo Karate Japonların. Tekvando Korelilerin geleneksel sporları değilmi idi. Şimdi hepsi dünyaya yayıldı ve olimpik sporlar oldu. 

Dünya Yağlı Güreşi Federasyonunu kuran yönetici, Dünya spor tarihine geçecektir.

Prof. Dr. İbrahim ÖZTEK

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.