Yeni asgari ücret 11 bin 402 lira

Yeni asgari ücret 11 bin 402 lira

Güncel Yayın: 20 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 20.06.2023 13:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Temmuz itibarıyla asgari ücretin yüzde 34 artışla net 11 bin 402 liraya yükseltildiğini duyurdu. Ayrıca, asgari ücret desteği 400 liradan 500 liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi ve işveren taraflarına ve asgari ücretin belirlenmesinde emeği geçen diğer paydaşlara teşekkür etti, uzlaşı kültürü içinde bu karara ulaşılmasının önemini vurguladı.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol katıldı. Toplantının ardından Bakan Işıkhan, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak asgari ücreti açıkladı.

Yılın ikinci yarısında brüt 13 bin 414 lira, net 11 bin 402 lira olarak belirlenen asgari ücret, Ocak ayına göre yüzde 34 artış gösterdi. Ayrıca, asgari ücret desteği yılın ikinci yarısında 500 TL olarak uygulanmaya devam edecek ve maaşların asgari ücrete kadar olan tutarından vergi alınmayacak.

Yeni asgari ücretin işverene maliyeti 15 bin 762 lira olacak. Belirtilen asgari ücret rakamı 1 Ocak 2024'e kadar geçerli olacak ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yıldan itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere aralık ayında yeniden toplanacak.

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar: "Türk-İş ve TİSK başkanlarına uzlaşmacı yaklaşımları için teşekkür ediyorum. TİSK Başkanı, çalışma hayatında birçok icraata imza atan fayda odaklı bir yaklaşım sergilemiştir. Vergi muafiyeti, beyaz bayrak uygulaması ve istihdam teşvikleri gibi konularda önemli adımlar atmıştır. Türk-İş Başkanı'na samimi ve yapıcı tutumu için minnettarım.

Yeni asgari ücret, Cumhurbaşkanımızın vatandaşları enflasyona ezdirmeme kararlılığı açısından önem taşımaktadır. Yeni asgari ücretin bayram öncesinde olumlu etkileri olmasını diliyorum. Komisyon çalışmaları işçi ve işveren taraflarının uzlaşısıyla sonuçlandı."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.